Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Bjørnar-Johansen-Blått-kompetansesenter-april-2016

Ser allerede behovet for et større senter

Allerede før Blått kompetansesenter offisielt er åpnet, mener Bjørnar Johansen at det er på høy tid å se på prosjektering av et byggetrinn to.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Åpningen av Blått kompetansesenter (BKS) nærmer seg med stormskritt. Allerede 6. Mai tar eieren over bygget, og én liten måned senere er det klart for den offisielle åpningen den 2.juni. Da vil det nye kompetansesenteret være arbeidsplassen til mellom 60 og 70 personer, og allerede viser det seg at prosjektet kanskje ikke er stort nok.

- Vi ser allerede på behovet for et byggetrinn to. Med den etterspørselen og interessen som næringslivet har vist for dette prosjektet, så ser det ut til at vi trenger mye mer plass, sier daglig leder i Blått kompetansesenter, Bjørnar Johansen.

- Slik jeg ser det så haster det veldig med videre utbygging. Vi er nødt til å ta en avgjørelse i løpet av høsten, og med nok interesse så vil jeg tro at det kan være ferdig i løpet av 2017, sier han.


Artikkelen fortsetter under bildet:


Vil ha større NTNU-satsing

Allerede før Blått kompetansesenter er åpnet, er den videre planleggingen i full gang.

- I løpet av kort tid er vi i gang med å starte prosjekteringen av byggetrinn 2, noe jeg ser veldig fram til. Det å få delta i dette arbeidet er veldig spennende, sier Johansen.

- Vi vil få enda mer næringsliv inn i byggetrinn to, og så vil vi få en enda større NTNU-satsing. Vi vil jobbe aktivt for at forskningsmiljøet skal være til stede side om side med næringslivet, sier han.

I mai kommer det en gjeng veterinærstudenter ut til Frøya for å drive feltstudier. Slike studier ønsker han mer av.

- Av de som var på feltkurs i fjor er det to av dem som har begynt å jobbe som havbruksveterinær i regionen, så det viser at denne koblingen er relevant. Det er viktig for oss å sørge for at flere studenter, særlig fra NTNU, kommer utover for å få erfaring innen marine fag, sier daglig leder i Blått kompetansesenter.Artikkelen fortsetter under bildet:


- En unik mulighet

Johansen skal selv flytte fra sitt midlertidige kontor på gamle Frøya videregående skole, til det nye flotte kompetansesenteret, om ett par uker, og er mektig imponert over bygget som Gåsø og SIVA har satt opp.

- Det er et utrolig spennende og flott bygg som er optimalisert og tilpasset aktørenes krav og behov. Det å plassere så mange bedrifter rundt samme bord kommer garantert til å føre til innovasjon og utvikling på sikt, sier Johansen.

Han viser til at uformelle samtaler, møter rundt bordet i kantina, og nærhet til forskjellige aktører skaper er interessant arbeidsklima.

- Bare det å føre bedriftene nærmere forskerne tror jeg vil få store ringvirkninger. Og i tillegg så har fylkeskommunen leid store arealer i bygget; noe som vil gi skolen en unik mulighet for samarbeid med næringslivet. Dette blir spennende, sier Johansen, som håper Blått kompetansesenter er starten på et nettverk av fire senter langs kysten av Norge.Annonser
Annonser