Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Arvid Hammernes Berit Flåmo Pål Terje Bekken Gunn Heidi Hallaren Tv Aksjonen Arvid Hammernes (V), Berit Flåmo (Ap), Pål Terje Bekken (Ap) og Gunn Heidi Hallaren (Ap) samlet inn mye penger til TV-aksjonen.

Samlet inn 100.000 kroner fra lokale bedrifter

Politikerne i formannskapet ble møtt av voldsom givervilje fra små og store bedrifter på Frøya, da de ringte rundt for å samle inn penger til TV-aksjonen og CAREs arbeid for å gi kvinner et bedre liv.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

På tross av at høstferien fører til litt roligere aktivitetsnivå i Trøndelag denne uken, klarte formannskapet å samle inn elleville summer på en kort ringerunde til næringslivet på Frøya.


Vellykket ringerunde

Formålet var årets TV-aksjon og CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

- Vi besluttet å gjøre et fremstøt på tross av at det var høstferie. Det viste seg å være vellykket. Vi samlet inn over 100.000 på ringerunden, sier Pål Terje Bekken, leder i aksjonskomiteen på Frøya.

- Til sammen er vi oppe i over 125.000 kroner når vi teller med de 25.000 kronene som Frøya kommune gir til årets TV-aksjon, sier han.

- Vi skal fortsette i neste uke, men dette var en veldig god start, sier Bekken.- Alle ønsker å bidra

Den årlige ringerunden har blitt en god tradisjon for formannskapet på Frøya. Hvert år setter politikerne av litt tid til å ta en ringe rundt for å be om bidrag til TV-aksjonen.

Alle syv formannskapsmedlemmene får hver sin liste og ringer til bedrifter i kommunen. De generøse svarene øker fra år til år.

- Det veldig artig å få så mye positive tilbakemeldinger når vi tar den ringerunden. Det er ingen av oss som liker å be om penger, men vi gjør det for en god sak, sier Bekken.

- Vi får bidrag fra både store og små bedrifter;Alt fra frisør Ellen Rabben og Go'mat Frøya på Uttian som driver veldig små bedrifter, til de helt store som for eksempel Salmar. Alle ønsker å bidra. Det er ingen forskjell på det, sier han.

- Det er utrolig fint å se hvor mye folk bryr seg. Det er en stor givervilje på Frøya, sier Bekken.Artikkelen fortsetter under bildet:

Medlemmer I Cares Spare Og La Negruppe I Niger Foto Josh Estey Care FOTO: John Estey, CARE

Skaper ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker

TV-aksjonen 2019 har fått navnet «På egne ben» og pengene skal gå til CARE sitt arbeid for kvinner i verdens mest sårbare områder.

Målet er å gi kvinnene mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn.

I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber.

- Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie, forklarer CARE på TV-aksjonens sider.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet.

- Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt, forklarer CARE.

Bøssebæringen går av stabelen søndag 20.oktober.Annonser
Annonser