Frøya nyheter

18.09.2019 °C m/s
Annonser
Aksel Johansen Soppel

Samler inn mengder med søppel på Sula

Aksel Johansen (82) samler inn mengder med søppel fra havet. Innsatsen hans er så stor at det har ført til frustrasjon på Sula, og nå trenger de mer hjelp til å bli kvitt søppelberget som ikke får plass i containeren.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

FOTO: Rikke Lunde Andersen

Aksel Johansen har samlet søppel gjennom mange år på Sula. Det er snakk om voldsomme mengder, og alt er samlet til lands på øya. Det har ført til frustrasjon blant sulværingene, som har vært oppgitt over at søppelet ble dratt inn på land, uten at det skjedde noe mer med det.

Men nå har Ragn Sells fått på plass en container som de henter når den er full. Foreløpig har dette skjedd to ganger.

- Det er voldsomt mye arbeid som ligger bak dette. Jeg har fylt to containere med søppel fra havet. Men får jeg noe takk? Nei, jeg får mest skjenn for å dra det i land, sier Aksel Johansen.

- Jeg gjør jobben gratis fordi jeg bryr meg om Sula. Det kan da ikke se sånn ut på holmene rundt her, sier Johansen.


- Jeg tar med meg det jeg får med meg

Det flyter over av søppel på oppsamlingsstedet til Johansen, men han lover at han skal få sendt alt søppelet vekk så snart Ragn Sells sender ut flere containere. 

Han forteller at de har vært en viktig bidragsyter til strandryddinga, og at han mer enn gjerne jobber hardt for å fylle opp containerne de setter ut. 

- Men det er mye mer som ligger igjen på holmene der ute. Det er helt forferdelig. Det er ikke noe småtterier heller. Det skal jeg si deg. Jeg tar med meg det jeg får med meg, sier Aksel.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Soppel Aksel Johansen Havn Sula Søppelberget som Aksel har samlet inn viser at han har brukt utallige timer på jobben.


Vil holde kysten ren

82-åringen har ingen planer om å slutte med miljøinnsatsen sin. Han vil reise alene ut med plastbåten sin og samle søppel så lenge helsa tillater det.

- Vi sulværinger er vant til å stå på, vet du, smiler Johansen.

- Jeg har en liten plastbåt på 17-18 fot. Det er den jeg bruker til å ta med meg alt dette, så du skjønner jo at det har tatt noen timer, sier han.

- Jeg håper det er flere som ser at dette er nyttig arbeid. Det er viktig at flere tar i et tak sånn at vi holder kysten vår ren, sier han.Annonser
Annonser