°C
Annonser
Marit-Pettersen-01

Søster Marit nyter livet i Spania

Marit Pettersen (73) trosset familiens advarsler og reiste alene på langtidsferie i Spania. Det har hun ikke angret på ett sekund.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Hun stråler om kapp med den varme sola der hun kommer slentrende langs gata i den spanske feriebyen Albir. Frøyas superhjelpepleier Marit Pettersen (73) har bevilget seg et tre uker langt opphold i Spania, og måtte til og med be seg fri fra en helgevakt på hjemmet. Hun møter Frøya.no sommerbrun og opplagt.

-Etter en dårlig Frøyasommer lengtet jeg etter sol og varme, forteller den spreke pensjonisten. De dagene det var fint vær var jeg på jobb på sykehjemmet, så da ble det lite sol, forteller hun.


Solgruppen

Men da hun hørte om den trønderske turoperatøren Solgruppen som har spesialisert seg på langtidsopphold i Spania for eldre, bestemte hun seg for å slå til. Hele tre uker i Spania og hun ville reise helt alene.

-Det manglet ikke på advarsler, smiler Marit. Til og med fra mine egne. De var bekymret for at jeg skulle være så lenge og fryktet det ville bli ensomt for meg. Men jeg har ikke følt meg ensom ett sekund. Tvert imot har jeg nytt sola og livet, også å kunne være helt alene og bestemme alt selv, ler hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marit-Pettersen-02 Ville Marit bli ensom når hun reiste alene på tur? Nix, sier Marit selv.

Aktiv ferie

For Marit har dagene fløyet av gårde. Den første uka var hun deltaker i senordans hver dag, og de andre deltakerne tok henne til seg. Så alene var hun bare når hun ønsket det selv. Den siste uka har Solgruppen hatt "festuke", og Marit har vært på uflukt, middager, konserter og show og møtt gamle helter som Stein Ingebrigtsen, Dag Spantell og Jenny Jensen, og også fått gode samtaler med dem.

-Jeg har storkost meg fra første dag, sier Marit. Det har vært befriende å ta et pusterom og også være litt alene. Det er ingen ting jeg MÅ gjøre og ingen som krever noe av meg. Jeg trodde andreuka kunne bli litt rolig uten dansen, men da dukket det opp nye mennesker jeg ble kjent med.


Vil jobbe

Marit har for lengst passert pensjonsalderen, men sier fortsatt ja til helgevakter på Frøya sykehjem. Det har hun tenkt å fortsette med så lenge hun orker.

-For meg er det terapi å gå på jobb, sier Marit som ble enke for ett og et halvt år siden. –Jobben gir meg energi og positive opplevelser, sier hun og forteller om faste vakter hver tredje uke, og ellers når hun blir spurt.

-Men jeg lurer jo på når jeg skal bli pensjonist på heltid, smiler hun. Venninnene mine har hele tiden sin til disposisjon, og det har jeg også hatt de siste tre ukene sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marit-Pettersen-04 Hun er pensjonist for lengst, men har ikke tenkt å slutte å jobbe. Men nå har hun kost seg i sola i tre hele uker.

Ikke siste reise

Marit har fått smaken på lengre opphold i Spania, og hun er helt sikker på at dette ikke blir det siste. Hun har fått smaken på det gode liv langt fra regn og kulde.

-Jeg har allerede snakket med Anita Bekken, sjefen for Solgruppen, og hun og jeg har snakket litt om at jeg kan hjelpe til litt når jeg kommer, ler hun. Kanskje kan jeg være til litt hjelp for andre eldre, som å bli med dem å gå turer.

Marit håper menge flere eldre på Frøya og Hitra gjør det samme som henne, og får oppleve noen uker under sola nå på vinteren. Og anbefaler Solgruppen på det varmeste.


Kan dra elene

Det er ikke noe problem å reise alene hit heller, sier Marit. Du blir kjent med noen fort om du har lyst til det. Har du lyst til å være for deg selv, kan du gjøre det også.

Jeg har vært på reise med andre også, og da blir det fort at man føler man må gjøre det samme hele tiden. Her bestemmer jeg alt selv, det er faktisk utrolig befriende. Så familien hjemme kan bare ta det med ro. Deres gamle mor klarer seg fint og nyter livet, smiler Marit Pettersen før hun setter kursen for hotellets bassengområde for å ta en time på solsenga. Bare sammen med sola.

Marit-Pettersen-03 Marit anbefaler andre eldre, både enslige og par, å ta en langtidsferie i Spania. -Herlig, sier sykepleieren.
Annonser
Annonser