°C
Annonser
Line Brendberg Rektor Lærer Sørburøy Oppvekstsenter

En bølge av journalister har ringt Line

Den siste uken har Line Brendberg blitt nedringt av ivrige journalister. Sørburøy har fått mye oppmerksomhet i media for spesielt en ting.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det har vært en bølge av journalister som har ringt meg den siste uken. Jeg var ikke helt forberedt på det, men det er selvsagt litt morsomt også, smiler Line Brendberg, rektor ved Sørburøy skole.

Det er ikke uten grunn at telefonen har ringt fra både VG og Nrk den siste uken. Den lille øya med 25 fastboende personer er nemlig en av få i Norge som levd livet tilnærmet som normalt i koronatiden. Det betyr også at innbyggerne får feire nasjonaldagen akkurat som før. Dette vekket interessen hos flere store mediehus.

- Vanligvis ringer journalister for å spørre om hvordan i alle dager det er å leve her ute i havgapet. Nå fikk jeg jo også fortalt om en av fordelene ved å leve litt utenfor samfunnet, ler Bendberg.

- Det blir både 17.mai tog og servering, men selvsagt med restriksjoner om avstand mellom bord og litt ekstra varsomhet om det er folk fra andre kommuner, legger hun til.Lever nesten som normalt

Mens store deler av Norge har måtte forholde seg til strenge restriksjoner og en helt ny hverdag, har livet gått sin vante gang på lille Sørburøya.

- Det aller meste har gått som før hos oss. På skolen har vi vært heldige med å slippe kohorter og oppdeling av klasser, og mindre restriksjoner enn kanskje resten av landet, sier Brendberg.

På skolen er det i år kun fire elever, fordelt på mellomtrinn og ungdomsskole. Enn så lenge har ikke noen på øya blitt verken smittet eller havnet i karantene.

Brendberg ser det som en fordel for barna å slippe mange av de strenge restriksjonene i hverdagen.

- Jeg er veldig takknemlig for at barna slipper unna de strengeste restriksjonene, det er best for dem. Ettersom vi er så få har de kunne leke og samarbeide som tidligere, og vi har sluppet å dele dem inn i ulike korhorter, forteller Brendberg.

- Jeg tror de har sluppet unna mye stress og uvisshet om hverdag på grunn av dette. Noen fordeler skal man ha av å være få også, smiler hun.

Brendberg forteller at skolen ikke har vært nedstengt siden mars i fjor. Siden den gang har undervisning og skolehverdag gått som normalt.

- Vi har selvsagt vært forberedt og har en plan klar om noe uforutsett skal skje i koronasituasjonen, sier hun.
Saken fortsetter under bildet.

Dagene går som normalt for de fire elevene på Sørburøy skole. FOTO: Line Brendberg.
Mer påpasselig enn før

De gangene kommunen har innført munnbind påbud har også innbyggerne på Sørburøya benyttet dette.

- På butikk, hurtigåten og på kaia der vi møter andre folk har vi selvsagt brukt munnbind, sier Brendberg.

- Vi som alle andre har også måttet begrense vår sosiale omgang i form av mindre besøk av familie og mindre reising, sier legger hun til.

En del møter og arrangementer har heller ikke vært mulig å gjennomføre, selv på Sørburøya i koronatiden.

- Noen ganger er det lønnsomt å bo på en mindre plass, det viser jo denne situasjonen oss. Jeg er veldig takknemlig for at vi får leve nesten som normalt i en slik tid, smiler hun.
Fordelen ved å være få

I mange situasjoner har det sine ulemper å bo på en liten plass, men fordelene er også mange. Brendberg forteller at hverdagen blir mer fleksibel med få elever på skolen.

- Vi kan ha en mer fleksibel hverdag ettersom vi kun har fire elever. Ser vi på værmeldingen at det er meldt knall sol kan vi sende en melding kvelden før og be alle kle seg for utflukt, smiler hun.

- Samtidig ser vi at elevene lærer seg å ikke se så mye på alderen, de leker og samarbeider på kryss og tvers av aldere. Det tror jeg er veldig sunt, legger hun til.

Hun forteller at de nå er så få at de faktisk får plass til hele skolen i en personbil.

- Det åpner jo for mange morsomme muligheter om vi ønsker å reise noe sted eller oppleve noe. Det gjør det veldig enkelt med transporten, ler Brendberg.

- Jeg tenker det handler om å se de mulighetene man har og bruke de fordelene av at man faktisk er så få. Det synes jeg vi er veldig flinke til og vi får til mye på tross av få innbyggere, smiler hun.
Se flere bilder fra hverdagen til elevene på Sørburøy skole.

Annonser
Annonser