Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Frøya Kommune Rydder Titran Søppel Strandryddedagen 1

Søppelcontainerne blir plassert ut i dag

Ett medieoppslag og en telefon fra rådmannen til Hamos var det som skulle til for å få på plass søppelcontainere på Dyrøya og Siholmen. Trond Harald Iversen er glad for at containerne kommer, men ikke imponert over prosessen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Torsdag morgen gikk fiskarlagsleder Trond Harald Iversen i Frøya og Hitra fiskarlag ut i Frøya.no og fortalte at de har bedt om å få satt ut søppelcontainere på fiskerihavnene på Dyrøya og på Siholmen. 

Det har de jobbet med i tre år.Forstår ikke hvorfor det har tatt så lang tid

Allerede få timer etter Frøya.nos artikkel ble publisert er problemet løst:

- Jeg snakket med Hamos som vi har en avtale med, og de var positive til å sette ut søppelcontainere på begge plassene allerede i dag, sier rådmann Beathe Sandvik Meland.

Hun skjønner frustrasjonen til fiskarlagslederen:

- Jeg forstår ikke hvordan dette har tatt så lang tid. Jeg vet ikke noe om bakgrunnen for det. Jeg kan bare beklage, sier Sandvik Meland.

- Hamos lovte meg imidlertid at de skulle kjøres ut allerede i dag, sier rådmannen.

- Frøya kommune satser på miljø og søppelrydding. Da skulle det bare mangle at vi satte ut søppelcontainere på fiskerihavnene våre. Jeg beklager igjen at det ikke har kommet på plass tidligere, sier hun. 
- Føler oss ikke tatt på alvor

Når Frøya.no ringer fiskarlagsleder Trond Harald Iversen med nyheten tror han nesten ikke det han hører.

- Jeg er glad for at problemet er løst, men jeg synes at det er tragisk at vi må ut i media for å få ting til å skje, sier Iversen.

- Vi har jobbet med dette i tre år, jeg vet ikke hvor mange brev som er sendt, vi føler oss ikke tatt på alvor. Jeg må si at jeg synes det er en latterlig saksgang oppå kommunehuset. 

- Jeg mener at dette ikke trenger å gå helt til rådmannen før det blir løst. Det er snakk om søppelcontainere, noen på teknisk avdeling må kunne ta den avgjørelsen. Dette vitner om elendig kommunikasjon, sier han.

Iversen er likevel glad for at det endelig blir slutt på tiden der han går på kaia og plukker søppel.

- Vi som er der ofte føler på ansvaret for å holde fiskerihavnene i orden. Nå håper vi at vi slipper det, sier Iversen.

- Det blir kjempegreier å få på plass containerne!
Annonser
Annonser