°C
Annonser
Krafttak-mot-kreft-2016-bøssebærer-kreftforeningen-5

Russen får dobbel støtte til kreft-aksjon

Russens initiativ for Krafttak mot kreft imponerer frøyapolitikerne. Det fører til dobbel støtte fra kommunen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Frøya kommune velger å støtte frøyarussens innsamlingsaksjon "Krafttak mot kreft" med 20.000 kroner. De dobler dermed beløpet som var foreslått fra kommunedirektøren.

- Jobben russen gjør er så viktig, at jeg foreslår å doble støtten til 20.000 kroner, sa Dordi Hammer (R).

- Det har vi også snakket om. Kreft er en sykdom som rammer de fleste av oss, enten direkte eller som pårørende. Det er også en sak russen virkelig jobber hardt med og står på for. Derfor vil vi foreslå å øke støtten til 20.000 kroner, sa Lene Dahlø Skarsvåg (Sp), på vegne av borgerlig gruppe.

- Det er et godt forslag. Vi er selvfølgelig med på det, sa Berit Flåmo (Ap).

Dermed ble det et omforent forslag fra formannskapet. Alle var enige i å øke støtten til 20.000 kroner.LES OGSÅ: Frøyarussen vil samle inn 700.000 for kreftsaken


Årets aksjon er digital

Hvert år gjør frøyarussen en kjempeinnsats for å bidra til innsamling av penger til Kreftforeningens "Krafttak mot kreft".

I år, som i fjor og året før, går pengene som samles inn under Krafttak mot kreft til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

På grunn av Covid-19 blir det ikke mulighet til å arrangere bøsseinnsamling der de går dør til dør i år. De vil derfor samle inn penger via Vipps og en digital bøsseinnsamling.

Frøyarussen har foreløpig samlet inn 28.700 kroner til årets aksjon. Nå får de i tillegg 20.000 kroner fra Frøya kommune.Annonser
Annonser