°C
Annonser
Rotlaus 1

Rotlaus med masse venner på Frøya

Bjørn-Marius Øyehaug og resten av Ørstabandet "Rotlaus" har på kort tid tatt bygde-Norge med storm. Frøya er ikke noe unntak. I helga spilte gutta for to fulle hus med frøyafans under Frøyafestivalen.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserAt Åge Aleksandersen solgte ut to ganger 200 billetter på Frøyafestivalen var knapt noen stor overraskelse.

Litt mer overraskende for mange var det kanskje at Ørstagruppa "Rotlaus" klarte det samme.

Men sannheten er at Rotlaus på få år har blitt bygde-Norges nye helter.

Frøya er absolutt intet unntak. Her har nok gruppa enda flere fans enn de 400 som fikk lov til å oppleve bandet i helga.

Publikum kunne mange av tekstene til Åge, men Rotlaus sitt publikum kunne alle.

Enten de sang "Rundt neste sving", "Byjenta", "Gatelongs", "Berre i natt" eller " Når vi to blir en", så sang et ungt og lykkelig publikum med av full hals.Rotlaus 3 En friskere, sprekere og ungdommelig utgave av "Vassendgutane", kan være en beskrivelse av Rotlaus. Som er blitt minst like populær som "storebror"Det er ikke uten grunn Rotlaus har tatt kampen med "Vassendgutane" om å dra mest publikum til festivaler og konserter rundt omkring i Norge.

For oss som ikke er helt oppdatert på Vestlandsorkestrene kan vi jo tro de ligner. Kanskje ikke så rart heller siden gitarist og sanger Bjørn-Marius Øyehaug har spilt hos "konkurrenten" i mange år.

Rotlaus er mer "ungdomsutgaven" av Vassendgutane. Friskere, mer ungdommelig og kanskje mer rockete.

Og med jordnære tekster som ungdommen mer enn tydelig kjente seg igjen i.

Bandet var godt besatt på alle plasser, med musikere som kunne sine ting. Og de har skjønt at de ikke bare kan tå bak og spille, men må være med å løfte stemningen.

Det gjorde de til gangs, noe publikum selvsagt satte stor pris på. Men de satte ikke like stor pris på at de ikke fikk samle seg i en haug froan scenen og synge og danse.

Det får bli neste gang. For etter de to kveldene på Frøya denne gang, kan den sympatiske Ørstagjengen garantert vente seg en ny invitasjon til Frøya.Rotlaus 2 Bjørn-Marius Øyehaug er mannen bak Rotlaus, og leder et velsmurt band som spiller og låter godt og som har masse publikumstekke.Brødre fra hele verdenEn annen gjeng som kunne sine saker var bandet "Brødrene Fosenmomo", et lag av spilleglade og gjølleglade musikere som møtes nå og da for å spille.

Sist de var på Frøya spilte de på Øyhopping i øyrekka, og laget masse moro.

I går kveld var de på plass i teltet før Tora, og viste at de virkelig er gutter som kan spille.

Ikke minst bidro Rolf Martin Snustad til å gi bandet en smak av den store verden med sitt klarinett og saxofonspill. Kanskje er det frøyalufta hos svigerforeldrene som har gjort susen?

Når det i tillegg er med to trekkspill, begynner det å lukte både sigøyner, Østeuropa og arabisk av det hele.

En herlig blanding og stor musikalitet.

Mens tekstene handler om livet til Brødrene på Fosen, oser musikken av hele verden. Jeg satt med følelsen av at dette bandet kunne vært mye større enn et hobbyband i Trøndelag, om de hadde satset.

Jeg er i alle fall glade for at de satset på Frøya, og dypt skuffet over at jeg ikke vant hermetikkboksen på åresalget. Brødrene spiller også på Rabben restaurant i dag, på Festivalmiddagen alle kan delta i.Annonser
Annonser