°C
Annonser
Frøya Turlag Styre 2021 Rita Eidsvaag Gunhild Riiber Edith Tanke Hallaren Camilla Røstad Randi Rabben Frøya Turlag 2021: Foran f.v.: Rita Eidsvaag (ny leder) og Gunhild Riiber (avtroppende leder). Bak fv.: Edith Tanke Hallaren, Camilla Røstad, Randi Rabben og Andreas Skagøy.

Rita tar over etter turdronninga Gunhild

Rita Eidsvaag blir ny leder i Frøya turlag. Etter 11 år som leder velger turdronninga Gunhild Riiber å takke for seg. Rita er glad for at hun får god hjelp av et erfarent styre.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det er jo Gunhild som ER turlaget, sier Rita Eidsvaag, nyvalgt leder i Frøya turlag.

Etter 11 år som leder har turdronninga på Frøya, Gunhild Riiber, valgt å gå av som leder. Nå skal Rita ta over stafettpinnen.

- Det er litt av en rolle å gå inn i. Jeg tar ikke lett på det. Men jeg skal gjøre det på min måte. Jeg skal ikke være Gunhild, sier hun og smiler.

- Jeg har heldigvis et erfarent styre å lene meg på. Det kommer godt med. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Eidsvaag.


Artig tid for turlaget

Torsdag ettermiddag holdt Frøya Turvalg årsmøte på Blått kompetansesenter. Her valgte de også inn Rita Eidsvaag som sin nye leder.

- Det var veldig spennende å bli spurt. Det måtte jeg jo si ja til, sier Eidsvaag, som elsker å gå på tur.

- Det er en artig tid for turlaget, med tanke på at hele Frøya har brukt 2020 på å oppdage nærmiljøet sitt. Det ser jeg på som en spennende utfordring. Nå gjelder det å holde turgleden oppe - også etter pandemien er over, sier hun.

- Vi bor jo på ei fantastisk flott øy! Det er så mye å oppleve her, sier Rita.
- Sunt med bytte av leder

Turdronning Riiber har vært med i turlaget i hele 15 år og vært leder i 11. Hun har ingen planer om å slutte å engasjere seg for turglede og nærmiljø-opplevelser på Frøya. Nå vil hun imidlertid gjøre det som privatperson.

- Jeg synes at det er sunt med et bytte av leder etter så mange år. Det er fint å slippe til noen nye med nye blikk, nye tanker og nye kontakter, sier Gunhild.

- Det er fantastisk trivelig arbeid, men jeg må si at jeg gleder meg til å ha kapasitet til å fortsette med de prosjektene jeg har startet - uten å ha ansvar for det administrative, sier hun og smiler.

- Jeg må få si en stor takk til Frøyas næringsliv. De er helt makeløse. De har alltid vært behjelpelige med å skape lavterskeltilbud og spre turgleden!

Gunhild Riiber er spesielt stolt av turkartet de har fått laget på Frøya.
Gleden ved å komme seg ut

Riiber skal fortsette å bidra til å fullføre flere prosjekter. Selv om hun formelt går ut av styret, vil hun fortsatt være aktiv for turlaget.

- Jeg brenner for at flere skal oppdage sin egen øy og bli bedre kjent med Frøya - at man lærer gleden ved det å komme seg ut i frisk luft. Det kommer jeg aldri til å slutte med, sier Riiber.

- Det er det jeg er mest stolt av også. Alle nye som har fått gleden av å bli med ut på tur på "Kom deg ut"-dagene, eller som har oppdaget mange nye steder med turkartet, sier hun.

- Det er det nok mange flere som har skjønt med pandemi og Frøyatrimmens inntog i 2020, sier Eidsvaag.

Turbo gleder seg til å dra på tur med Barnas turlag i 2021.


Skal revitalisere Barnas turlag

Årsmøtet i Frøya turlag har valgt ny leder og nytt styre for 2021/2022. Rita Eidsvaag er leder. Styremedlemmene er Randi Rabben, Camilla Røstad, Andreas Skagøy, Edith Tanke Hallaren, Karstein Vatn og Håvard Volden.

Sammen skal de gi frøyværingene mange gode turopplevelser.

- Vi skal revitalisere Turbo og Barnas turlag. Det er en av hovedmålene fremover, sier Eidsvaag.

- I tillegg blir det å jobbe for å få med flere ut på tur - og å sørge for at turgleden med Frøyatrimmen og pandemien ikke blir et blaff, sier hun.
Annonser
Annonser