Frøya nyheter

27.05.2019 °C m/s
Annonser
Maja Udtian Helge Myrseth Nmk Frøya Tore Strømøy Frøyawards 2016

Rekordmange stemmer til årets nominerte

Aldri før har engasjementet vært større før årets prisdryss fra Frøya.no og Frøya kommune. Det har kommet inn hundrevis av stemmer i alle kategorier allerede. Husk å stem på dine favoritter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Onsdag 12. desember er det klart for Frøyawards 2018 i skybaren på Hotell Frøya. Der skal det deles ut priser i elleve kategorier. Nå er det opp til leserne av Frøya.no å bestemme hvem som fortjener å vinne.

I år er det lettere å stemme enn noen gang. Avstemmingen gjøres inne på denne artikkelen. Først velger du din favoritt i boksen med "Årets navn", deretter finner du resten av kategoriene lenger nede i artikkelen.

Les begrunnelsene, så får du vite hvorfor de ulike kandidatene er nominert. Du kan bare stemme én gang. Lykke til!

Vi kan avsløre at det er rekordstor oppslutning i år og veldig få stemmer som skiller i mange kategorier. Avstemningen avsluttes søndag 9.desember klokken 22:00.Årets navn gjør en forskjell i samfunnet

Årets navn er én av de gjeveste prisene under Frøyawards. I år er de nominerte tre personer som alle gjør en forskjell i frøyasamfunnet med det de gjør og måten de er på.

1.Årets navn:    

1.Guttorm Reppe  

Guttorm fikk mest oppmerksomhet i sommer da han alene på en øy ble angrepet av en illsint vær som prøvde å ta livet av den spreke 89 åringen. Men gubben kjempet og berget, takket være en ukuelig livslyst. Den bruker han ellers til å jobbe frivillig der han trengs. Enten det er guideoppgaver eller å trekke fram glemte Frøyapionerer. Han stiller der han kan hjelpe til,og er aktivt med i samfunnsdebatten.

2.  Tove Mathisen

Tove Mathisen var den pliktoppfyllende jenta som knapt hevet stemmen. Hun var en sjenert, innadvendt og stille jente som gjorde det andre forventet av henne, ikke det hun selv hadde lyst til. Etter at hun for to år siden begynte å skrive, har både Tove og hennes liv forandret seg totalt. I dag blogger hun om det meste, til stor glede for mange. I tillegg er hun en super sykepleier

3.  Al Taher Nahar

Han har vært et samlingspunkt og en viktig pådriver av språkcafeen. Flere av flyktningene har etter avsluttet utdanning begynt å jobbe eller flyttet ut fra Frøya. Språkcafeen begynte å tynnes ut. Men Al Taher har hele tiden sørget for en kontinuitet i cafeen. Særlig ble dette viktig etter at vi mistet en av våre i Hemne før jul i fjor. Språkcafeen har utviklet seg og blitt en møteplass for å utfordre sine egne språkferdigheter blant mange, ikke lenger bare flyktninger, men også arbeidsinnvandrere i alle aldre. Al Taher tar ansvar og er blitt en ressurs. Dette unge mennesket har opplevd mer enn de fleste av oss nordmenn vil oppleve gjennom hele livet.       


Artikkelen fortsetter under avstemningen (Årets navn). Resten av kategoriene finner du nederst i saken: 

powered by Typeform


Derfor er de nominert til priser

Her er de nominerte i alle de andre kategoriene under Frøyawards 2018:

1. Årets stemme

1.Tove Mathisen

Tove var en dame som var både sjenert og som ikke tore stikke seg fram. Etter en depresjon begynte den dyktige sykepleieren å skrive. I dag leses bloggen hennes av veldig mange, og Tove tar opp saker som angår folk. Som nylig da hun skrev dikt om vindmølleutbyggingen.

2. Kai Ronny Arntzen   

Kai Ronny er en mann som skriver de underligste epistler. Han ser på livet med et blikk som de fleste ikke har. Når han legger ut nye funderinger jubler tilhengerne. Alt er ikke like seriøst, men det finnes undertoner. Særlig populært er det når han mimrer fra gamle dager

3. Torill M. Pettersen 

Torill må være en av de aller største frøyapatriotene som finnes. Det har hun alltid vært. Nå som leder av næringsforumet får hun virkelig muligheten til å snakke Frøyas sak. Ingen sak for liten, ingen for stor. Hurtigbåtrute, næringsliv, skole, alt har hun mening om. Heller ikke tøff sykdom stoppet Torill fra å snakke fram Frøya.


2. Årets idrettsnavn 

1.Håvard Ulseth Ervik  

Håvard er et keepertalent som har en viktig rolle for både Frøya FKs G16 og G19. Håvard fikk Salmars talentpris 2018 fordi han har utmerket seg som en svært målbevisst og dyktig målvakt. Han har allerede prøvd seg på trening hos Kristiansund Ballklubb og satser seriøst på fotballen. Den ultimate drømmen er å ende opp i buret til Liverpool FC.

2. Ruth Myrseth

Ruth Myrseth har tatt steget fra ponni til hest og kjemper allerede mot de beste sprangrytterne i Skandinavia. Hun har som mål å bli blant de beste sprangrytterne i Norge og å komme på landslaget og gjør det som trengs for å komme dit.

3. Mary Daniese A. Sæther

Daniese Sæther tok sølv i mønster i EM i taekwon-do i Tallinn i vår. På tre år har Daniese tatt sort belte, gull i sitt første senior-NM, bronse i senior-EM og nå toppet det hele med sølv. I 2019 skal hun delta i EM og VM med det norske flagget på brystet.

4. Sara Gaasø

Sarah Gaasø er et idrettstalent på flere felter. Bare i november sikret hun seg to gullmedaljer i to ulike idretter. Først var det NM-gull i akrobatisk swing og rock'n roll, deretter tok hun også cheerleading-gull med NTNUI Titans i Norwegian Open.


3. Årets kulturnavn

1. Leah Aastum

Tok publikum med storm fra første sekund i årets Oda fra havet. Leah spilte "lille Oda" og grep tak i publikum med spill og sang. Det ble mumlet om både naturtalent og kommende stjerne. Hun spilte som en erfaren skuespiller, og var med å løfte hele spelet til nye høyder.

2. DJ Karool

Da polske Karol Lenckowski (31) ikke fant noe diskotek på Frøya, så skapte han sitt eget. Nå har etterspørselen etter DJ Karool blitt så stor at han spiller offentlig både på Frøya og Hitra. Nå sjonglerer han jobben på Salmar med lidenskapen sin; musikk. Han har allerede blitt kjent som DJ Karool både på Frøya og Hitra.

3. Frøya kulturskole

Frøya kulturskole feirer 30 år i år. Det har blitt en mestringsarena, en integreringsarena, de gjør musikkterapeutisk arbeid, har samarbeid med barnehager, sykehjem og er med på prosjekter for å øke lese- og skriveferdigheter gjennom kultur.

De har musikk, visuelle fag, dans, lydstudio og er med på å arrangere lokale UKM.

De gir frøyasamfunnet haugevis med gode opplevelser. I år har de hatt en bursdagsfest bestående av en rå følelsesbombe i teaterstykket «Å telle til null», «Flere fager Frøya» med Rabben barnehage og Sistranda skole og danseforestillingen «Gruffalo».


4.Årets bedrift 

1. Bewi Synbra 

Bewis internasjonale del, Bewi Synbra er et selskap i voldsom vekst. Det startet med noen oppkjøp av fabrikker i Norden, i dag har selskapet fabrikker i mange land og er i ferd med å bli en Europisk stormakt på sitt felt. Dette har de klart omtrent med å gå under medieradaren og i skyggen av Salmar. Det er verdensklasse dette Bewi.

2. Hotell Frøya

Gjestene vurderer Hotell Frøya til å være Midt-Norges beste hotell. I tillegg klatrer de på listene i Norge.

For Frøya er hotellet utrolig viktig. Det er et samlingssted, en finere restaurant, et konserthus, en konferansearena og et perfekt sted å markere dåp, konfirmasjon og bryllup eller begravelse. Både næringsliv, tilreisende og lokalsamfunnet på Frøya er avhengig av hotellet. De er ofte avgjørende både under festivaler og andre store arrangementer på Frøya. I år har hotellet åpnet skybaren «Søvæst». Den har løftet hotellet til nye høyder.

3. Frøya vannverk

Frøya utmerker seg som en av kommunene med Norges beste drikkevann år etter år. Naturligvis er noe naturgitt, men det er også en dyktig gjeng med dedikerte ansatte som arbeider med å levere det beste og reneste vannet til Frøyas innbyggere.

Frøya har tatt prisen for Midt-Norges beste drikkevann de to siste kåringene; i 2015 og i år. Over nyttår venter den nasjonale finalen.


5.Årets næringslivsleder

1. Christian Bekken

Christian er sønn av sin far, og mange hadde blitt skremt bare av å skulle følge i slike fotefar. Men Christian har ikke bare fulgt i farens spor, han har tatt ledelsen også, og bygd opp et europeisk storfirma med stø kurs mot børsnotering. Christian har gjort dette i det stille, og fortjener honnør for en fantastisk jobb. Bewi Synbras vekst  bør imponere like mye som Salmar-eventyret.

2. Valborg Bekken 

Valborg Bekken har vokst opp med en far som lever og ånder for hotell og restaurant. I dag er det Valborg som styrer pappa Geirs livsverk. Og hun styrer og utvikler det på en fremragende måte. Hotellet vokser og blir bedre og bedre, og høster lovord fra alle kanter. Hotellet er hjertet i Frøyas vekst, og Valborg er trygg kaptein.

3. Kenneth Engan 

Kenneth Engan er butikksjefen som både kan være dønn seriøs, og den største klovn. Men bak alt han gjør ligger et brennende ønske om å gjøre Coop Extra på Yttersian best mulig. I år har butikken utvidet, for Kenneth har nok skjønt at man må på banen når det kommer store planer fra Hamarvika. Kennet er der for kundene sine, og de blir det bare flere og flere av.


6.Årets medarbeider

1.Randi Kvernø, Coop Nordskag 

Coop Nordskag har ett mål; at alle kunder skal gå smilende ut av butikken. Ingen gjør den jobben så godt som Super-Randi.

Det er mange som har mye å lære av denne kvinnen som har jobbet i butikk siden 1969.

Hun beskrives som snill, omsorgsfull, en som aldri sier nei og en super kollega. Hun har vært en så god støttespiller for sine yngre kollegaer at de ser på henne som en ekstra mamma.

Randi er en humørspreder som alltid setter av tid til en ekstra prat med både kunder og kollegaer. Hun vil bli savnet i butikken når hun går av med pensjon til nyttår.

2.Hans Stølan, Salmar

Hans er inkluderende, varm og en humørspreder. I tillegg til å være sosial og hjelpsom på jobb, åpner han ukentlig sitt eget hjem under brettspillkvelder for gamle og nye kollegaer. «Onsdagsklubben» som spillkveldene kalles er ikke minst en flott arena for utenlandske kollegaer til å øve seg på norsk i tillegg til å ha det sosialt og moro. Det er mange som har glede av hans engasjement og iver.

3.Stine Skatvold, Sistranda skole

Stine Skatvold er MOT-coach på Frøya og gjør en viktig jobb for barn og ungdom. Hun er en gledesspreder som alltid har mye energi og engasjement. Hun bryr seg om at alle skal ha det bra; enten det er barn, ungdom eller voksne. Hun er flink til å få alle til å føle seg sett og inkludert. Det gjør henne til en fantastisk medarbeider.


7.Årets medmenneske

1.Frøyarussen  

Russens krafttak mot kreft begynner å bli en institusjon på Frøya. I tillegg til mange artige sprell samlet de inn hele 536.640 kroner til årets aksjon, og generalsekretæren i Kreftforeningen Anne Lise Ryel er imponert. De fikk tildelt Kreftforeningens Gullbøsse i år.

2.  Vidar Skarpnes  

 Far, trener, sportslig leder og ildsjel. Vidar setter alle andre foran seg selv og brenner for at barn, unge og voksne skal ha mulighet til å drive med fotball på Frøya.

Han stiller alltid opp på dugnader, aktiviteter, cuper, treninger og tar ansvar der andre sier nei. Dette har han gjort lenge før sine egne barn deltok innen fotballen.

3.  Al Taher Nahar 

Flyktningegutten Al Taher (22) gjør en viktig jobb for integreringen på Frøya og bygger bru mellom folk fra ulike kulturer. Han er pådriver og ansvarlig for at språkkafeen på Frivilligsentralen har blitt et viktig samlingssted der flyktninger og arbeidsinnvandrere møter nordmenn og får øvd på språket. Hans engasjement har sørget for at det har blitt kontinuitet og vekst i miljøet.  Al Taher går på Guri Kunna videregående skole, og er en ansvarsfull bidragsyter til frøyasamfunnet.


8. Miljøprisen

1.  Dyrøy oppvekstsenter

Dyrøy oppvekstsenter er det første til å sertifisere seg til "Grønt flagg" i Frøya kommune. Både elever og lærere ved Dyrøy oppvekstsenter er virkelig miljøbevisste. De har egne miljøregler, de kildesorterer, rydder avfall i nærmiljøet og arrangerer miljødager.

2.  Sparebank1 Midt Norge Frøya

Sparebank 1 SMN arrangerte en ryddedugnad som tok helt av på Frøya og i hele Trøndelag. Budsjettet var satt til 150.000 kroner. Resultatet ble 1,7 millioner kroner. Et utrolig flott initiativ som sørget for at mange ble motivert til å gå ut for å plukke plast og annet avfall i naturen. Totalt bidro over 1.000 øyværinger til å samle inn nesten 5000 sekker med marint søppel i dugnaden, fordelt på 30 lag og foreninger.

3.  Mausund feltstasjon

Mausund feltstasjon kjemper den tøffe kampen mot plast og annet marint avfall i kommunen vår. Selv om den føles uovervinnelig, står de på i all slags vær. De gjør også et viktig opplysningsarbeid både overfor barn/ungdom, lokalsamfunnet og politikere. Mausund feltstasjon blir lagt merke til langt utenfor Frøyas grenser. Til og med klima- og miljøminister Ola Elvestuen har vært ute og berømmet jobben de gjør på feltstasjonen.


9. Årets arrangement

1.Oda fra havet

Oda fra havet startet som en lokal bokserie fra Vidar Oskarson. I dag er det blitt en unik spelsuksess under Marte Hallems dyktige ledelse. Årets "nye" spel trakk fulle hus, og folk som knapt vet hvor Frøya og Mausund er kommer langveisfra for å la seg rive med. Bare spelplass og tribuneanlegg er nok til å la seg imponere.

2.Sommermarkedet på Frøya sykehjem

Det er ikke uten grunn at Frøya sykehjem er sertifisert som livsgledehjem. Det viste de til gangs under sommerens marked. Her møttes beboere ved sykehjemmet, hjemmeboende eldre, barnehagebarn, pårørende og mange andre besøkende. De koste seg med lokal mat, musikk, nære møter med dyr, sykkeltur med sykehjemmets el-sykkel og sosialt samvær. Dette er et arrangement som har kommet for å bli. 

3. 2 fasts motorfestival på Flatval

2Fast, med Johan Dybvik i spissen, er en sterk bidragsyter til den store veksten i motorsportmiljøet på Frøya. Gjennom sine imponerende arrangement for hele familien, der de gang på gang slår på stortromma, trekker de folk fra hele Norge til Frøya. De skaper god underholdning gjennom motorsport, bilutstillinger, lekeland for barn og konsertopplevelser og fest på kveldstid. Kapasiteten på arrangementet er sprengt for lengst. Dette er populære saker!


10. Skoleprisen

1.Tor Aune 

Tor Aune har rundet 70 for lengst, men er fortsatt i virke for Frøyaskolen slik han har vært det i et helt arbeidsliv. Den sindige og dyktige læreren har undervist de fleste av oss, og det finnes knapt den rollen innenfor skolen han ikke har hatt. Tor er et unikum og selveste MR skole på Frøya. Frøyaskolen elsker Tor, og Tor elsker Frøyaskolen.

2.Ulrik Ervik  

MOT-Ulrik, er en lærer som står frem som et godt forbilde, en rollemodell og en stødig voksenperson som ungdom ikke nøler å ta kontakt med. Han er god på å se elevene, er i godt humør og tar seg alltid tid til å hilse på og slå av en prat. Det er viktig å ha slike voksne i skolen.

3. Hanna Grøtan

Hanna en ei flott jente i 5.klasse på Nabeita. Hun er veldig raus og hjelpsom og veldig flink til å ta seg av de yngre elevene og ta dem med i lek. Hun gjør det samme med ungene i barnehagen. Bryr seg, viser omsorg. Alltid blid og høflig! Hun bidrar til et godt læringsmiljø! Hun gjør dette på eget initiativ. Ei fantastisk flott jente.Her kan du stemme på dine favoritter:

powered by Typeform
Annonser
Annonser