Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Rebekka Bakken, Julealbum FOTO: Rebekka Bakken / Pressefoto.

Rebekka Bakken med eget julealbum

Frøyværing og artist Rebekka Bakken har gitt ut sitt aller første julealbum med både egenskrevne låter og gamle juleklassikere. Hun ser frem til en rolig førjulstid sammen med familien dette året.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Jeg hadde egentlig over 70 konserter planlagt nå fra november og frem mot jul. De ble selvsagt avlyst som følge av koronaviruset, men jeg er veldig glad for å kunne bruke tid med familien, forteller artist Rebekka Bakken.

Rebekka har både en far og en mor som er oppvokst på Frøya og har sterk tilknytning til plassen. Hun definerer seg litt som Frøyværing og er alltid glad for å kunne besøke Frøya.

Med «Winter nights» er Rebekka Bakkens drøm om å gi ut et julealbum gått i oppfyllelse.

- Da min far døde på høsten for noen år siden kom ideen om juleplate. Jeg tenkte på hvordan i alle dager det skulle bli å feire jul uten han, og der begynte det, sier Bakken.
- Jula er en nydelig høytid

Rebekka forteller at hun er glad i julehøytiden og synes alltid det er hyggelig når julemusikken begynner å spilles på radioen.

- Jula er for meg svær og så mangt. Jeg tror det er viktig at man formidler at jula ikke er perfekt, og at det er helt vanlig med bråk i familien og ensomhet, sier hun.

Hun forteller at jul for henne er rolige kvelder med familien, tenne lys og stresse ned.

- Det er ingen syv kakeslag og mye stress hos meg. Jeg synes jula skal være en fin og rolig høytid hvor man tilbringer tid med de man er glad i, sier Bakken.

- Jeg er glad i å pynte da, det koser jeg med meg. Juletreet pynter jeg faktisk på samme måte som foreldrene mine gjorde, det er tradisjon, ler hun.

- Når ingenting skjer i samfunnet, hvor kommer gleden fra? Det blir fra en selv da, smiler Bakken.
Sagt ja til alle utfordringer

Å være i artist i koronatiden har for mange vært vanskelig da stort sett alt av store konserter og turneer ble avlyst.

Dette gjaldt og også for Rebekka, men hun valgte å snu situasjonen til noe positivt.

- Jeg prøvde å snu tankegangen og heller se det som en mulighet til å takke ja til alle utfordringer. Da alle konsertene mine ble avlyst, fikk jeg mer tid med familie, forteller hun.

- Sønnen min har sitt første år på skolen i år og i stedet for at han skulle vært hele desember hos sin bestemor, får jeg vært sammen med han. Det synes jeg er fint, sier Bakken.

- Jeg har også fått mulighet til å skrive mye musikk i dette året, noe jeg er veldig takknemlig for, legger hun til.
Annonser
Annonser