Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Lucas Blinke Julekalender Anette Yttersian Ventetid: Lucas (5) var førstemann til å oppdage Blinke. Han ble litt redd for at Blinke ville kanskje ikke overlever karantenetiden uten mat der inne. Lucas spanderte derfor sjokoladen fra lørdagsposen i håp om at hverdagen ble litt bedre i karantene.

Rampenissen Blinke er satt i karantene

Lucas Hakkebo Yttersian (5) venter i spenning på rampenissen Blinkes nye sprell. I år har den magiske julekalenderen kommet i hus lenge før 1.desember.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
AnnonserAlle foto: Annette Yttersian


- Du reiser jo ikke fra Nordpolen til Frøya uten å sitte i karantene i 2020, sier Annette Yttersian.

Koronakarantene og Covid-19-regler er grunnen til at julenissen har sendt Blinke tidligere til Frøya i år.

- Det er veldig viktig at alle bidrar i dugnaden og går i karantene når de har vært ute på reise. Derfor er vi glade for at Blinke setter et godt eksempel for barna våre, sier Yttersian.

- Både Leah (7) og Lucas (5) har lært mye om korona og smittevern i barnehage og skole i år. Derfor var det helt naturlig at Blinke skulle i karantene, smiler hun.Klarte ikke å vente lenger

Den magiske julekalenderen "Elf on the shelf" eller rampenissen er tilbake på Frøya. Hos familien Hakkebo Yttersian er det Blinke som kommer på besøk. Han har vært der hver jul siden 2016.

I år kom han ekstra tidlig, slik at han skulle være ferdig med karantenetiden før 1.desember.

- Både jeg og barna syntes at det var veldig fint at julenissen sendte Blinke så tidlig, sier mamma Annette.

- Nå som vi er mye mer hjemme enn før, synes jeg at det er ekstra viktig å kose seg litt. Og Blinke er virkelig like morsom for meg som for barna, sier hun.

- Nå ble det litt lang karantenetid, fordi jeg rett og slett ikke klarte å vente lenger, ler hun.

- Det er gøy for Leah og Lucas som får stelle med Blinke mens han sitter i karantene. De viser stor omsorg for han. De er også veldig løsningsorienterte. Det er tydelig at de har god kontroll på hva som gjelder når man sitter i karantene, sier Annette.
Tar julemagien tilbake

Rampenissen har blitt en kjær juletradisjon for mange. Den magiske julekalenderen som dukker opp både i klasserom, barnehager og hjemme hos folk tar julemagien tilbake.

Målet er å bringe juleglede for store og små - uten å gi dyre gaver.

- Jeg ble inspirert av Siw Aina Strømøy, som hadde funnet et morsomt alternativ til den stressende gavekalenderen, forteller Annette.

- Gavekalender er veldig dyrt, og barna setter ikke like stor pris på blyant nummer fem i desember, tror hun.

- Barna mine har derfor aldri fått gavekalender. De har heller ikke gitt uttrykk for at de savner det, sier hun.

- Det er Blinke som er vår kalender. Han byr på mye juleglede for oss alle, sier Annette og smiler.Leah (7) hjelper Blinke med å få besøkt toalettet etter å ha spist mye sjokolade.Rampestreker mens ingen ser på

Rampenissen Blinke er sendt fra Nordpolen og skal være nissens øyne og ører gjennom adventstiden. Han finner på tull, rampestreker og hyggelige gester i løpet av førjulstiden.

Det er kun fantasien som setter grensene.

- Barna mine synes at det er helt fantastisk at Blinke har magi og kan gjøre så mye kult. Hjemme hos oss gjør han rampestreker både på natten når vi sover og når vi er i barnehagen, på skole og jobb, forteller Annette.

- Det varierer hvor rampete han er. Noen dager trenger han å slappe av litt. Da er det ikke så mye som skjer. Det er helt fint det også, smiler hun.Bare kos og moro

Hakkebo Yttersian anbefaler alle å få inn sin egen "Elf on the shelf" eller rampenisse i førjulstiden.

- Hverdagen er fylt med stress for å rekke alt man skulle ha gjort. Det er en skikkelig logistikkjobb å få hverdagen til å gå rundt. Derfor synes jeg at det er godt å trekke seg litt tilbake og skape litt julemagi for barna, sier Annette.

- Det er ingen press med Blinke som julekalender. Det er bare kos og moro i førjulstiden, sier hun.

- Jeg får mye hjelp i ressursbiblioteket til Spesiellinor. Hun lager fine maler som man kan tilpasse til sin egen rampenisse og familie. Jeg anbefaler alle å ta en titt der om man har ønske om å ha en liten rampenisse i hus, sier Hakkebo Yttersian.

Stråler av glede

Selv om Blinke kun er på besøk i adventstiden, husker Leah og Lucas på han hele året. De snakker om han og gleder seg til at han skal komme på besøk.

- Barna mine stråler av glede når de snakker om Blinke og alt det rare han gjør, sier Annette.

- Dette er definitivt en julekalender de kommer til å huske i det lange løp. De kan ennå snakke om rampestreker Blinke gjorde for to år siden, ler hun.

Foreløpig sitter Blinke i karantene, men han har allerede begynt å påvirke hverdagen til familien Hakkebo Yttersian.

- "Hjelp, jeg må på do!" sa Blinke i morges. Blinke hadde ikke tenkt på det da han spiste all sjokoladen til Lucas i går. Heldigvis hadde Leah løsningen klar. Hun løp for å hente toalettet fra dukkehuset, sier Annette.

- De får vist mye omsorg og kreativitet med Blinke på besøk. Jeg tror det er like moro både for mor og barn, ler hun.Annonser
Annonser