Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Berit Bachmann Og Eli Kristin Fredagsvik Rabben Restaurant Rabben Marina

Rabben skal satse på pizza

Berit Backman og Eli Kristin Fredagsvik får støtte til å satse på italiensk pizza på Rabben restaurant.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Rabben restaurant får 196.500 kroner til investering i pizzaovn. Det bestemte et enstemmig formannskap. Pengene tas fra kommunalt næringsfond.

Det skal gi restauranten ytterligere flere ben å stå på.

- En steinovn vil gi oss muligheten til å gi et nytt tilbud til våre gjester; italiensk pizza. Det gjør oss i stand til å betjene gjester hurtigere og variere meny etter behov, sier Berit Backman og Eli Kristin Fredasvik i sin søknad til Frøya kommune.

- Vi vil likevel fortsatt ha en meny som primært består av mat fra havet, sier de.


Mer stabilitet i driften

Det er sjømat Rabben restaurant er mest kjent for. Siden oppstarten i 2016 har de hatt en sjømatprofil i tett samarbeid med Dolmøy House of Seafood. I 2019 åpnet de også et fiskeutsalg i tilknytning til restauranten.

Nå vil de tilby en mer variert meny. Det skal gjøre det enklere å skape stabil drift gjennom hele året.

Dette er frøyapolitikerne positive til.Hvor skal grensa gå?

De startet imidlertid en diskusjon rundt hvilke søkere som skal få penger fra Frøya kommunes næringsfond. De ønsker en gjennom gang av vedtektene og en vurdering av hva næringsfondsmidlene skal gå til.

- Skal vi gi penger til søkere som investerer i noe som blir en direkte konkurrent til andre eksisterende aktører på Frøya? Er det kommunens jobb? Hvor skal grensa gå?

Det spørsmålet stilte politikerne seg. Diskusjonen endte likevel med å gi støtte på nesten 200.000 til Rabben restaurants investering.


Annonser
Annonser