Frøya nyheter

26.02.2020 °C m/s
Annonser
Steven Crozier Dordi Hammer Rødt Valg 2019 Salmar

–Rørt og ydmyk overfor tilliten vi har fått

Dordi Hammer er overveldet over at Rødt Frøya, som stilte med liste for aller første gang, fikk to representanter i kommunestyret. Her med andrekandidat Steven Crozier.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi er i lykkerus. Tårene tok meg da resultatet kom inn mandag kveld, sier Dordi Hammer, Rødt Frøya sin listetopp.

Rødt stilte med liste på Frøya for aller første gang ved årets kommunevalg og fikk 6,9 prosent av stemmene. Det gir dem to representanter i kommunestyret.

- Folk har én stemme å bruke hvert fjerde år - og mange av frøyværingene brukte den på å støtte oss. Jeg blir ydmyk. Det er sterkt for meg, sier en tydelig rørt Dordi.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være den tilliten verdig, sier hun.


- Tror mange ønsket forandring

Hammer tror at årsaken til at Rødt lyktes godt i kommunevalget er delt.

- For det første har vi god politikk for alle sammen. For det andre har vi vært en tydelig motstander av landbasert vindkraft. For det tredje har det vært stor misnøye med Arbeiderpartiet. Alt spiller inn, tror hun.

- Jeg tror at mange ønsket forandring, men er sosialdemokrater. Dermed valgte de å stemme på oss, sier Hammer.

- Jeg mener også at vi har gjennomført en ryddig og god valgkamp. Det har vi fått mye positiv tilbakemelding for, sier hun.Artikkelen fortsetter under bildet:

Rødt 2 Rundt 30 personer var samlet på Rødt Frøya og Hitra sin valgvake i Dolmsundet på mandag.


- Flott med mange partier i kommunestyret

Det er ennå ikke bestemt hvem som får ordførerrollen på Frøya, selv om mye peker på Senterpartiets Knut Arne Strømøy.

For Dordi har den viktigste forandringen allerede skjedd.

- Det er flott for demokratiet at vi nå får mange partier i kommunestyret og at makten er bedre fordelt. Det åpner for bedre diskusjoner og mer åpenhet, sier Hammer.

Den endelige mandatfordelingen blir klar tirsdag kveld, men både Rødt, SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre, Høyre, Frp og Pensjonistpartiet vil få inn representanter i kommunestyret.

- Vi i Rødt er kjempefornøyd med valget. Tenk at vi, ett helt nytt parti på Frøya, får inn to representanter i kommunestyret. Vi er uerfarne. Ingen av oss har vært politikere før. Men vi tror at det er en fordel. Vi skal gjøre vårt aller beste, sier hun.

Annonser
Annonser