°C
Annonser
Kristin Strømskag Øyvor Helstad Hilde Hegnes Miljøuka 2019

- Prøv deg i kampen mot marint avfall

I Miljøuka 2019 får du mulighet til å komme tett på kampen mot marint avfall, når Mausund feltstasjon inviterer alle som ønsker det på strandrydding. Kristin Stømskag, Øyvor Helstad og Hilde Hegnes presenterer årets program.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

I 2018 arrangerte Frøya kommune Miljøuka for aller første gang. I år følger de opp initiativet med en uke fullspekket med aktiviteter.

- Det aller viktigste vi gjør i Miljøuka 2019 er å være med Mausund feltstasjon og rydde søppel. Det oppfordrer vi alle til å bli med på, sier Øyvor Helstad, miljøkonsulent i Frøya kommune.


Følg etter Åkerblå og kommunen

I Miljøuka vil det være mulig å bli med Odd Arne Arnesen og Mausund feltstasjon ut på oppdrag i kampen mot marin forsøpling. Nick Curtis Støen tar imot påmeldinger. De vil legge til rette for et tilpasset opplegg.

- Vi oppfordrer næringslivet, arbeidsplassen, skoleklassene, familier eller vennegjenger til å bli med, sier Helstad.

- Kommune og politikere skal ha strandryddedag på fredag i Miljøuka. Åkerblå har også meldt seg på. Vi håper mange følger etter, sier miljøkonsulenten.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Mausund Feltstasjon Ungdommer Høstferie 5 Alle som vil får bli med ut på strandrydding med Mausund feltstasjon i Miljøuka.


Mye på programmet

Tema for Miljøuka 2019 er søppel i havet. Med Miljøuka 2019 skal Frøya kommune bidra til økt kunnskap og tilrettelegging for opprydding av marin forsøpling.

Det skal de gjøre gjennom strandrydding med Mausund feltstasjon, miniseminar for næringslivet, miljøaktiviteter for barn, stand på Sistranda, biologiske undersøkelser ved Blakstadvassdraget, filmkonkurranse for alle skoleelever, rydding av havbunn med Frøya sportsdykkerklubb og åpen dag på Hamos.

I tillegg blir strandrydding med Barnas Turlag og presentasjon fra Guri Kunna videregåendes prosjektuke ute i Froan.

- Dere finner utfyllende program og informasjon på Miljøuka.no. Følg også med på vår Facebook-side for oppdateringer, oppfordrer Helstad.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Åpning Miljøuka 2018 I fjor arrangerte Frøya kommune miljøuka for aller første gang. Her er et bilde fra åpningen.

Tilbyr aktivitet der folk er

Frøya har et uttalt ønske om å bli en grønnere kommune i blå omgivelser. Da må hver enkelt kjenne på et ansvar for å ta vare på havet og naturen.

Miljøuka er til for å skape bevissthet og engasjement rundt temaet søppel i havet.

- I år har vi satset på arrangementer som er bedre tilpasset frøyværingene. Vi skal skape aktivitet og tilby seminarer der folk er, sier Helstad.

- Vi skal for eksempel ha et miniseminar om oljeutslipp under lunsjmøtet til Frøya næringsforening på Hotell Frøya. Her vil brannvesenet snakke om hva som skjer hvis næringslivet på Frøya blir rammet av et oljeutslipp, eller hvis bedriftene selv forurenser, sier hun.

- Et annet eksempel er miljøaktivitetene for alle høstens førsteklassinger. 5. og 6.trinn ved Dyrøy oppvekstsenter skal lede opplegget. De skal ha fokus på kildesortering og gjenvinning, sier Helstad.

- Vi håper at vi har klart å lage ei Miljøuke som treffer mange!


Annonser
Annonser