Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Båtmodeller Arnfinn Kynnø

Populære båtmodeller har kommet til Mausund

Båtmodellene til den utflytta frøyværingen, Arnfinn Kynnø, har blitt svært populære. Denne uken har åtte av dem blitt montert i Trøndelag kysthistoriske museum på Mausund.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det blir en kjempeartig kveld. I hvert fall for oss som er godt over konfirmasjonsalder, smiler Arnstein Antonsen i Trøndelag kysthistoriske museum.

Han snakker om museumskvelden på førstkommende tirsdag. Da kommer båtmodellbygger Arnfinn Kynnø utover til Mausund for å demonstrere og fortelle om de åtte båtene som nå  er montert på Trøndelag kysthistoriske museum.

- Båtene er så detaljerte. Du kan kjenne igjen alle sammen. Det er utrolig gøy å få dem ut hit, sier Arnstein.



Har brukt over tusen timer per båt

Førstkommende tirsdag vil nostalgien spre seg på museet når Arnfinn setter i gang elektronikken på båtene som gir både lys, røyk og lyd fra båtene.

- Det er veldig spesielt. Minnene strømmer på, sier Arnstein.

- Du ser at han har brukt over tusen timer per båt. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er imponerende arbeid, sier han.

Museet på Mausund har lagt merke til hvor populær båtmodellene til Arnfinn har blitt. Derfor synes de at det er ekstra stas at noen båtmodeller vil bli stående fast på museet i tiden fremover.

- Noen kommer til å bli stående i glassmonter her på museet. Det synes vi er utrolig gøy, sier Antonsen.

- Jeg vil likevel anbefale å komme på tirsdag. Da får man høre fra modellbyggeren selv, smiler han. 



Annonser
Annonser