°C
Annonser
Øymesterskapet 2020 Philip Aastum Speaker

Philip skal være speaker på Lerkendal

Frøyas yndlingskommentator Philip Aastum (16) skal være speaker når Rosenborg møter Tromsø på Lerkendal. – Utrolig kult å få sjansen, sier Aastum.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg gleder meg til å snakke foran så mange mennesker. Det gir meg et skikkelig adrenalin-rush, sier Philip Aastum (16).

På søndag er han speaker når RBK møter Tromsø på Lerkendal.

- Det er utrolig kult å få sjansen. Jeg skal vise meg tilliten verdig, sier Aastum.Fem år siden RBK-kampen i Frøya Storhall

Det er fem år siden 11 år gamle Philip fikk kommentere RBK for aller første gang. I 2016 kommenterte Philip oppvisningskampen mellom Frøya/Hitra og RBK. Det var den aller første kampen som ble spilt i Frøya Storhall.

- Dette blir på en måte som en audition, for RBK-speaker Bjørn Skjæran sitter på tribunen i dag. Og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun sa at han kommer til å følge med meg, smilte Philip.

- Hvis jeg gjør det bra i dag, så kan jeg kanskje få sjansen til å kommentere på Lerkendal en dag, sa en håpefull 11-åring.


11 år gamle Philip kommenterte RBK i oppvisningskamp i Frøya Storhall.Har kommentert landskamp i håndball

Etter en imponerende jobb i den kampen ble han invitert til en skikkelig drømmedag på Lerkendal.

Philip fikk være med RBK-kommentator Bjørn Skjæran på jobb på Lerkendal, var med på alle forberedelser, så kampen fra en spektakulær plass, og fikk være med på gullfeiringen etter kampen.

Det gjorde sterkt inntrykk.

I 2018 fikk han sin største kommentatoropplevelse så langt, da han fikk være speaker under håndballguttas første kamp i EHF Euro Cup. Philip fikk kommentere landskamp foran 3.000 tilskuere.

- Det blir ikke større enn dette, sa Aastum den gangen.Philip fikk kommentere landskamp i håndball i Stjørdalshallen.- Får testet hva jeg er god for

Nå er Philip stemmen du hører på Lerkendal, når Rosenborg tar imot Tromsø i Eliteserien på søndag.

- Dette må jeg rangere like høyt som landskampen i håndball. Dette er stort, sier Aastum.

Philip har vært læregutt på A-lagskamper og sittet i speakerbua til andrelaget sammen med Gøran Sørloth denne sesongen.

- Jeg får virkelig testet hva jeg er god for nå, sier Philip.

- Jeg setter veldig stor pris på tilliten de gir meg. Nå har jeg mulighet til å vise meg tilliten verdig på søndag, sier han.

- Dette er stort. Det største så langt. Men jeg skal ikke stoppe her, smiler frøyværingen.Annonser
Annonser