°C
Annonser
Petter Vidar Vågsvær

Petter skal dele eksklusive klipp

Petter Vidar Vågsvær i Frøya film og bilder åpner arkivet og viser frem klipp han aldri før har delt.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Det eldste klippet jeg skal vise frem er fra 1936. Det er det ikke jeg som har filmet, sier Petter Vidar Vågsvær og smiler.

- Jeg er veldig interessert i lokalhistorie - og jeg er over middels interessert i film og bilder. Derfor er jeg så heldig at mange har levert inn film til meg opp gjennom årene, forteller han.

- Hvis jeg har sett noe av historisk betydning, har jeg spurt om å få det - og kunne bruke det til å ta vare på frøyahistorie, sier Vågsvær.- Kan bli trangt om plassen

Petter Vidar har filmet siden 1982, og startet Frøya film og bilder i 1997. Selskapet hans feirer 25 år i 2021.

Han er i tillegg aktiv med Frøya-TV i Frøya.no.

Nå åpner han arkivet sitt og viser frem historiske godbiter.

- Det er eksklusive klipp jeg aldri før har delt. Jeg kan ikke fortelle så mye mer om det. Da er Johan (G. Foss, journ.anm.) redd det kan bli trangt om plassen, sier Vågsvær og ler.

- Jeg kan garantere at noe av det er sånt som du aldri har sett før. Jeg har hatt det i flere år, men jeg har aldri delt det med noen før nå, sier han.Bilde fra en av smalfilmene. Her ser vi en ferjekø på Storoddan etter at fastlands-forbindelsen kom i 1964. Den første ferjeforbindelsen til fastlandet gikk til Storoddan, før det kom ferjeleie på Sunde.Gjensyn med nær og delvis glemt fortid

På lørdag arrangerer Folkeakademiet Frøya og Frøya bibliotek fimmatiné på biblioteket. Fra klokken 13:00 skal Petter Vidar vise frem gamle smalfilmklipp og mye mer.

- Petter Vidar Vågsvær har gjennom åra samla en del smalfilm-klipp fra Frøya, og nå presenterer han et utvalg av dem. De fleste klippa er korte – det gjaldt å spare på filmen, men de gir artige gjensyn med vår nære og delvis glømte fortid, sier Foss.

- Det blir en del kjentfolk i videoene også. Dette blir morsomt, sier Vågsvær.

Annonser
Annonser