°C
Annonser
Ukm 2019 2 Arkivfoto.

- Perfekt aktivitet i vinterferien

Det nærmer seg påmeldingsfristen for årets UKM på Frøya. UKM-koordinator Guro Rønningsgrind mener vinterferien er en perfekt mulighet til å lage et innslag for TV - showet.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Kanskje er det ungdommer som er hjemme i vinterferien. Hva med å benytte noen dager i ferien til å lage en film som kan vises i UKM Frøya sitt TV-show? sier Guro Rønningsgrind, UKM koordinator og kulturskolelærer ved Frøya kulturskole.

Frøyas UKM 2021 får en helt ny vri. Nå oppfordres barn og unge fra 10 til 20 år å melde seg på årets show som vil sendes på nett-TV. Påmeldingsfristen nærmer seg med stormskritt og om du sitter med en god ide til et innslag, må du skynde deg.

- Årets vinterferie blir kanskje tilbrakt hjemme for mange i år, og da er dette en ypperlig aktivitet, smiler Rønningsgrind.- Mange muligheter

Mulighetene er mange. Kanskje er det en vennegjeng som vil lage en grøsser, kanskje en komedie, eller en film om hobbyen sin?

- Det går også an å lage en film om et tema som opptar de. Siste året med pandemi, hjemmeskole, restriksjoner på reising og sosialt samvær har vært spesielt, sier Rønningsgrind.

- Eller hva med å fortelle om hvordan det er å være ung i ei slik pandemitid? spør hun.

Hun forteller at filmene maks kan være fem minutter lange. Det er kun fantasien som setter grenser for hva slags kulturelle uttrykk ungdommen kan vise frem på UKM.

- Det er også mulig å melde seg på med sceneinnslag som musikk, dans og teater, utstilling og litteraturbidrag, smiler hun.


Innspillinga av TV-showet blir rett etter vinterferien, fra 1. til 7. mars. TV-sendingen spilles inn i samarbeid med Hitra-Frøya. Frøya.no viser showet den 15.mars.

Her kan man melde seg på årets UKM.Annonser
Annonser