Frøya nyheter

01.06.2020 °C m/s
Annonser
Kjellaug Johansen Evelyn Kløven Rabben Frivilligsentralen Eldrekaffe

Opptatt av at eldre skal ha et livlig møtested

Kjellaug Johansen og Evelyn Kløven Rabben var lei av at det ikke skjedde noe morsomt for pensjonistene på Frøya. Derfor startet de opp pensjonistkaffen i 2009. Det har blitt et populært møtested.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

For ni år siden fikk Evelyn Kløven Rabben ideen; hun ville skape et sosialt møtested for pensjonister på Frøya. Hun fikk med seg Kjellaug Johansen, og sammen startet de opp "Pensjonistkaffen" i 2009. 

- Jeg var vant til å arbeide helt fra jeg var 14 år, vet du. Så jeg likte ikke den nye rolige tilværelsen. Det var ingenting som skjedde lenger, sier Evelyn Kløven Rabben.

- Jeg husker godt den første samlingen; Evelyn bakte, kjøpte inn gevinster og ordnet opp. Jeg var assistenten hennes. Vi var veldig spent på å se hvor mange som ville komme, sier Kjellaug Johansen.

- Hele 13 stykker møtte opp. Og de var så glade for at vi tok initiativet. Det var et etterlengtet tilbud, sier hun.- Vi var så toillat

De startet opp "pensjonistkaffen" i lokaler i Næringens hus, der advokatfirmaet Stokholm Svendsen holder til i dag, men flyttet raskt til kantina i Frøyahallen. Der trivdes de godt.

- Det var virkelig gode tider. Det var mye liv og mye toill, smiler Evelyn og Kjellaug.

De forteller om Georg Skatvold som spilte trekkspill og fortalte vitser, om Fredrikke Årvik som vasket kopper og smurte brødskiver, om bord fulle av liv og folk og om sanghefter med hele 70 sanger.

- Vi hadde det veldig artig. Vi var så toillat. Vi hadde karneval og kledde oss ut, sang, lo og pratet. Jeg har mange bilder fra den tiden der, sier Kjellaug.
Artikkelen fortsetter under bildene:
Pensjonistkaffen var forløperen til eldrekaffen


"Pensjonistkaffen" ble et svært populært møtested for mange. Det var derfor mange som reagerte da de varslet ifra at de måtte gi seg:

-  Da vi sluttet så var vi slitne. Jeg husker at jeg ble livredd da jeg merket at jeg slet med å huske. Jeg skulle gå gjennom regnskapet og klarte ikke å regne. Jeg måtte slutte momentant. Det var mange som spurte om vi ikke kunne starte på igjen, sier Evelyn.

Etter hvert tok Frivilligsentralen på Frøya over konseptet, og nå møtes mange til arrangementet "eldrekaffe". Her synger de allsang, spiser lunsj, kjøper lodd og er sosiale.

- Vi ga de pengene vi hadde tjent inn videre til Frivilligsentralen da vi var ferdige. Det var jo et privat initiativ det vi drev med, men vi slapp å betale leie til Frøya kommune. Jeg fikk diplom etter ett år, faktisk, smiler Evelyn.Tilbake der de startet


Både Evelyn og Kjellaug går nå fast på eldrekaffe på Sistranda. Fra neste uke så flyttes de sosiale møtene tilbake til Frøyahallen, etter å ha vært i lokaler i Næringens Hus.

- Da er vi tilbake der vi startet. Jeg tror det blir fint. Det er mange gode minner der, sier Kjellaug. 

De er begge svært sosiale, og liker best aktiviteter der de kan prate, synge og danse. Det håper de at det blir enda mer av i de nye lokalene til Frivilligsentralen.

- Vi liker allsang og musikk. Vi vil gjerne ha mer liv rundt oss, sier Kjellaug.

- Jeg savner dans. Det kunne det vært mer av på Frøya, sier Evelyn.

- Og så liker vi ikke bingo. Da må vi jo være stille, sier damene.
Annonser
Annonser