°C
Annonser
Arthur Wisniewski

Ber ansatte gå tur i arbeidstiden

HR-direktør Arthur Wisniewski og resten av konsernledelsen i Salmar oppfordrer ansatte på hjemmekontor til å ta seg en trimtur ut i arbeidstiden. Langvarig hjemmekontor er ikke bra, mener Wisniewski.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser


FOTO: Privat


Konsernledelsen i SalMar oppfordrer alle sine ansatte som sitter på hjemmekontor til å ta seg en tur ut i arbeidstiden. Og helst mens det er lyst hver eneste dag.

De ansatte blir oppfordret til å ta med kaffen og nyte vinterværet.

HR-direktør Arthur Wisniewski mener at en trimtur i arbeidstiden ikke betyr at mindre arbeid blir gjort.

- Langvarig hjemmekontor er ikke bra, mange føler på ensomhet, kjedsomhet, tung psyke, stive ledd og vond rygg, sier han.Bieffekt av korona

- Den lille praten ved kaffemaskina er borte, vennlige smil og nærhet til kollegaen i kontorfellesskapet er flyttet over til en skjerm.

- Dette er jo enda en bieffekt av korona – vi ønsker ikke å se en oppblomstring av livsstilssykdommer, som muskel-, skjelett og psykiske lidelser i kjølvannet av korona.

- Litt fysisk aktivitet for å forebygge er vi alle tjent med. Jobben blir gjort likevel innenfor døgnets 24 timer, sier Wisinewski.Salmar oppfordrer ansatte med hjemmekontor til å ta en pause i naturen. Her er Frode Arntsen på tur.


Hele landet

Hvor mange ansatte det er snakk om nå får tillatelse til å ta en fritime midt i arbeidet har ikke Wisniewski oversikt over, men mange er det.

- Jeg har ikke eksakt tall, men oppfordringen har gått i linja til alle hjemmekontorfolk i hele selskapet, ikke bare her i Midt-Norge, men helt fra Møre til Finnmark.

- Du er ikke redd for at dette går ut over jobben?

- Snarere tvert imot. Vi vet at økt aktivitet gir overskudd, overskuddet gir økt arbeidsevne, styrket konsentrasjon, bedre søvn og økt fysisk og mental velvære.

- Det gjør dessuten at en takler stress bedre. I sum er dette en vel verdt investering for alle, sier direktøren.


Samtidig med oppfordringen om å gå tur, ba Arthur de ansatte om å sende bilder av seg selv på tur, i arbeidstiden. Her er Frida Nilsen på tur.Flere burde gjøre det samme

Wisniewski tror mange kunne tjent på å følge Salmars eksempel. Både andre i næringslivet på Frøya og i kommunen.

Responsen på oppfordringen kom umiddelbart og har vært utelukkende positiv, forteller han.

- Vi har ansvarsfulle ansatte. Her tvinges ingen inn i et strukturert «pausegym-program», hvor vi sekunderer, måler og følger opp.

- Vi har kommet med en generell oppfordring og med det skapt legitimitet for at det er helt greit at du for eksempel tar deg en rask gåtur med en kollega som også sitter på hjemmekontor rett borti gata, sier Wisniewski.

Det er ingen tvang forbundet med dette og den enkelte håndterer dette samvittighetsfullt godt på egenhånd.

- Og hva sier konsernsjef Gustav til denne ideen? Har du fått kjeft?

- Haha! Er det noen som er opptatt av å holde seg i form så er det vel han.

- Oppfordringen kommer fra en samlet konsernledergruppe – så her er vi alle medskyldige i tiltaket, sier HR-direktør Arthur Wisniewski.


Annonser
Annonser