°C
Annonser
786850436 FOTO: leserfoto, Hans Olav Brendberg.

Ny søppelordning i øyrekka

Endelig får Sørburøy og Gjæsingen et bedre renovasjonstilbud.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg er glad for at vi endelig har fått på plass en søppelordning på Sørburøy og Gjæsingen. Det var på høy tid, sier Aleksander Søreng (Frp), hovedutvalgsleder i HOAT (Hovedutvalg for allmenne- og tekniske tjenester).

I første omgang er det satt ut søppeldunker til restavfall og papir/papp.

- Det vil være et stort løft, mener Søreng.Samarbeid med Salmar

Det er ReMidt som er ansvarlige for søppeldunkene som er satt ut i nordværa. De har inngått et samarbeid med Salmar som skal stå for transporten.

- I første omgang prøver vi å gi øyrekka et noenlunde likt tilbud for renovasjon som fast-Frøya, sier Per Jostein Blokkum, teamleder kommunal produksjon i Remidt.

- Det vil bli noen spesielle tilpasninger på grunn av logistikken, men vi har fått til en transportavtale med Salmar. De skal frakte søppeldunkene frem og tilbake, sier Blokkum.

Søppeldunkene skal bli fraktet til fast-Frøya en gang i uken, tømt og satt ut igjen. Kaia på Nesset vil bli knutepunktet.

- Frøya kommune, og særlig Bjørnar Grytvik, har jobbet hardt for å få ting på stell. De skal nå sette opp et skur for mellomlagring av søppeldunkene, sier Blokkum.


Enklere og mer miljøvennlig

Tidligere har det kun vært mulig å kaste grovavfall i store containere med blandaavfall på Sørburøy og Gjæsingen. Nå skal de få en renholdsordning som passer bedre til den daglige husholdningen.

- Det skal gjøre det mer miljøvennlig og enkelt å kvitte seg med husholdningsavfall, sier Blokkum.

- I første omgang er det søppeldunker for restavfall og papp/papir. For kast av andre ting er de nødt til å oppsøke gjenvinningsstasjonen på fast-Frøya, på samme måte som alle andre, sier han.

- I tillegg bruker vi å sette ut mobilt gjenbrukstorg på Mausund og Sula noen ganger i året, avslutter Blokkum.Annonser
Annonser