°C
Annonser
Mange lastebiler må vente ved Salmars slakteri på Frøya.  ARKIVFOTO: Petter Vidar Vågsvær

- Alvorlig om veien ikke åpner til i morgen

Fabrikksjef Frode Arntsen ved Salmar kan ikke åpne slakteriet i morgen om Lakseveien fortsatt er stengt. Konsekvensene er drastiske for mange lastebiler og bedrifter.

Ms Files Php Bjørn Lønnum Andreassen
Annonser


I dag tidlig sier Arntsen til Frøya.no at Salmar venter på resultatet av at veimyndighetene er på befaring der fylkesvei 714 fortsatt er stengt.

- Det får kjempekonsekvenser for Salmar om veien forblir stengt også i morgen. Vi har 40 lastebiler som ikke kan kjøre til og fra slakteriet. Noen er ferdig lastet med laks og venter, mens andre av lastebilder ikke får kommet hit til Frøya. I dag går slaktingen som vanlig, men hvis veien ikke åpner i løpet av det nærmeste døgnet, kan vi ikke starte slakting av laks i morgen, sier han.


Over 600 uten jobb

Arntsen vil ikke tallfeste hvor mye penger som går tapt med stengt slakteri fra i morgen.

- Vi har en fabrikk der 600 ansatte jobber. Salmar har lønnsplikt for de alle fra i morgen også. Dermed snakker vi om million-konsekvenser økonomisk med en gang. Vi har fisk som er i sjøen og som skal slaktes. Vi har kunder som trenger fisk i forhold til å drive sine virksomheter, sier han.


Julelaks kan glippe

Fabrikksjefen sier det er bare å håpe veimyndighetene får ordnet veien så den kan åpne.

-Vi krysser fingrene for at trafikken kan starte så fort som umulig, at de får reparert veien.


- Ser dere noe håp i å få satt inn en ferge hvis veien ikke åpner i morgen?

- Vi har ikke noe ferge eller noe fergeleie på kort sikt. Det er umulig å si om noen kan hoste opp infrastruktur som virker snart, det er det ikke realisme i, sier Arntsen.


Oversvømt laksevei stengt

Som Frøya.no har omtalt, er lakseveien stengt mellom Stokkhaugen og Gjønnessætra i Orkland kommune. Årsaken er oversvømmelse, ifølge Vegtrafikksentralen. Store mengder vann fra en elv har tatt med seg mellom ti og 20 meter av fylkesvegen 714. Biler kortere enn elleve meter kan benytte omkjøring via Kyrksæterøra på fylkesveg 6432.


Siste nytt:

Stengingen skjedde tirsdag kveld og vegen var stengt helt frem til klokken 14:10 onsdag ettermiddag.


Alvorlige konsekvenser med stengt vei, forklarer fabrikksjef Frode Arntsen ved Salmar. ARKIVFOTO
Annonser
Annonser