Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Per Kristian Skjærvold Og Vindkraft Styreleder Per Kristian Skjærvik i TrønderEnergi

Nekter å uttale seg om vindkraftsaken

Styreleder Per Kristian Skjærvik i Trønderenergi vil ikke si ett eneste ord om vindkraftsaken på Frøya i media. Kommentarer om kritikken om utidige trusler mot frøyapolitikerne henviser han andre.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser


Mange har reagert på at Trønderenergi både før og etter siste kommunestyremøte, etter manges mening truet politikerne med erstatningsbeløp på 400 millioner om Frøya stoppet utbyggingen.

Under et døgn før avstemningen sendte konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi et brev til Frøya kommune, der han truet med millionkrav om de stemte for at dispensasjonen var gått ut på dato.

Tommy Reinås, som sitter i Fylkestinget for De Grønne mener at Trønderenergi bør, med respekt for lokaldemokratiet, trekke tilbake utspillet og legge seg flate, fordi de satte lokaldemokratiet i en gisselsituasjon.


Taus lederPer Kristian Skjærvik har vært styreleder i Trønderenergi siden 2007 og hatt roller i selskapet siden 1999.

Han er øverste leder for selskapet som ønsker å bygge 180 meter høye vindturbiner på Frøya.

Frøya.no ville vite hva Skjærvik mener om kritikken rundt at selskapet han er øverste leder for, truet Frøya med millionkrav like før politikerne skulle ta et valg.

Trønderenergi kommer med dette ikke bare med trusler overfor Frøya kommune, men også overfor en av eierne av Trønderenergi.

For Trønderenergi eies av kommunene i gamle Sør-Trøndelag, og Frøya kommune har en aksjepost på 2.47 prosent.

Men styrelederen ønsker ikke å svare på kritikken da Frøya.no kontakter han om saken.Styreleder ordknapp


-Vi har bestemt at styreleder i Frøya vind, Ståle Gjersvold og Bengt Eidem skal uttale seg til pressen i denne saken, sier Skjærvik. Jeg selv har ingen kommentar.

--Men du som øverste leder for Trønderenergi må vel ha en mening om at en av eierkommunene trues med stort erstatningsansvar av selskapet?

-Jeg har som sagt ingen kommentar i denne saken. Vi har bestemt en klar rollefordeling. Når det gjelder eierkommunene skal de få si hva de mener på generalforsamlingen 13 mai, svarer Skjærvik.

--Vil det ikke være naturlig at du som øverste ansvarlige har en mening om denne saken?

-Ingen kommentar, sier Per Kristian Skjærvik som har hatt roller i Trønderenergi siden 1999.

Annonser
Annonser