Frøya nyheter

21.01.2018 °C m/s
Annonser

Nå blir det nyvei i Ervika

Veien gjennom Ervika har vært svinget og skummel. men nå lager Alf Magne Skarsvåg og Frøya Anleggservice ny flott vei.

Av:
AnnonserEr du en av dem som har syntes svingene i Ervika har vært alt for krappe? I så fall kan du begynne å glede deg over bedre tider nå. For i lengre tid har Alf Magne ”Itte” Skarsvåg og co jobbet med å legge om veien her inne. Nå blir det en ny, jevn og fin sving gjennom hele Ervika, smiler Skarsvåg fornøyd. Allerede 11. august legges det asfalt på nyveien. Og nå er gangveien fra Ervika til Dyrvik nesten ferdig også, det er kun asfalt som mangler, sier han. Fra Dyrvik og mot Nesset driver de nå med siktutbedring. vi borrer, sprenger og gjør klart til neste trinn av gangstien, såkalte trafikksikkerhetsmidler. Gammelveien skal senkes litt, og gangveien heves litt her og der. Så dette blir flott sier Skarsvåg.

Flott at vegvesenet lar lokale gjøre jobben,smiler Alf Magne Skarsvåg. Lokale entreprenørerAlf Magne synes det er flott at vegvesenet går for lokale entreprenører. Vi lover å ha veien ferdig til rett tid om vi så må ta helger og kvelder til hjelp, smiler han. Vi har lagt ny kulvert, eller bro om man vil. Det er også laget litt ny vei på motsatt side for at de fra boligene i svingen skal komme inn på den nye veien på en grei og trafikksikker måte, forteller han. Det kommer hele 0,5 meter overdekning over kulverten, så veien blir en del høyere enn det kan synes nå. Det blir litt "lappeteppe", vi hever litt her og senker litt der, smiler han. Itte har brukt stort sett hele mannskapet på ni mann i Ervika. Nå har de delt seg i to lag, ett som saumfarer Ervika og ett som jobber med siktutbedring mot Nesset. Og det blir lys både langs vei og gangvei.

Ny kulvert er lagt for elva under veien i Ervika. Stor forandringDet meste av det vi har gjort til nå er jobb som "ikke vises" men nå framover vil dere se store forandringer, sier Itte. Til høsten kommer det ny asfalt fra Sistranda til Dyrvik, det er skrikende behov for det mange steder langs denne strekningen. Dette kommer til å bli veldig bra, smiler han. Han har fire lastebiler i sving dagen lang. Vi jobber seint tirsdager og torsdager, vi synes det er greit å benytte faste dager slik at det blir litt forutsigbarhet for bilistene. Folk synes det er greit, selv om de må vente litt. Om de fortsetter å være tålmodige en liten stund til så lover vi å gjøre vårt beste for at trafikken skal flyte så lett som mulig. Men man må nok påberegne litt venting når vi sprenger, da trenger vi litt tid til å rydde veien. Men tenk så flott det blir når vi er ferdige, gliser Alf Magne Skarsvåg.


Annonser
blog comments powered by Disqus
Annonser