Frøya nyheter

30.10.2020 °C m/s
Annonser
Kristin Strømskag Roger Antonsen Nora Riiber Daniel Wojcik Beathe Sandvik Meland Henry Krys Refleks Bli sett, med refleks: Ordfører Kristin Strømskag, oppvekstsjef Roger Antonsen og kommunedirektør Beathe Sandvik Meland delte ut reflekser til alle ved Frøya ungdomsskole på refleksens dag. Her med Nora Riiber, Daniel Wojcik og Henry Krys.

– Nå må du finne frem refleksen

Bli sett - bruk refleks! Det er budskapet på Frøya kommunes refleksbånd. Denne uka delte ordfører Kristin Strømskag (tv.) ut reflekser til elevene ved Frøya ungdomsskole.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Den mørke tiden av året gjør sitt inntog. Nå må refleksen hentes frem igjen.

Ordfører Kristin Strømskag (H) og oppvekst oppvekstsjef Roger Antonsen benyttet årets refleksdag til å dele ut reflekser til elevene ved Frøya ungdomsskole.

- Nå er det på tide å finne frem refleksen. Det begynner å bli mørkt ute, sier Strømskag.

- Jeg bruker selv å ha med meg flere sånne bånd i bilen. Hvis jeg ser noen som går uten på mørke veier, stopper jeg og spør om de vil ha en refleks. Det er utrolig viktig å være synlig, sier ordføreren.


- Refleks er kult

Tre av ungdommene som fikk utdelt refleksbånd er Nora Riiber, Henry Krys og Daniel Wojcik. De vet at det er viktig å bruke refleks. De prøver å være flinke til å huske på det hver gang de går i mørket.

- Det er veldig viktig for å bli sett. Noen synes kanskje at det er teit, eller ikke passer til klærne de har på seg, men det er viktigere ikke å bli påkjørt, sier Nora Riiber.

- Refleks er kult. Jeg bruker refleks eller lommelykt når jeg står og venter på bussen, sier Henry Krys.

- Jeg har en jakke med refleks. Det er veldig enkelt. Da trenger jeg ikke å tenke på det. Jeg kan også bruke refleks på hender og føtter hvis jeg skal gå på mørke veier, sier Riiber.

- Jeg har refleks på sykkelen. Da er den alltid der, sier Daniel Wojcik.Artikkelen fortsetter under bildet:- Alle må bruke refleks

Selv om de er fullt klar over at det er viktig å bruke refleks, mener de at de kunne hatt godt av å lære mer om trygg trafikk i skolen.

- Det er seint å lære om synlighet i trafikken når man er ferdig på ungdomsskolen, mener Krys.

Det er ordfører Kristin Strømskag enig i.

- Jeg vil få inn trafikalt grunnkurs på moped i ungdomsskolen, sier Strømskag.

Det synes ungdommene høres bra ut.

- Det er lurt å være klar over at de som kjører kanskje ikke ser deg i det hele tatt, sier Riiber.

- Det er litt ekkelt å tenke på. Alle må skjønne hvor viktig det er å bruke refleks, sier Wojcik.Sett av fem minutter

Torsdag var årets refleksdag. Målet med dagen er å minne alle på å bruke refleks. Frøya.no vil derfor oppfordre alle som leser denne artikkelen til å bruke fem minutter til å gjøre klar reflekser og feste refleks på jakker og bag'er.

Det er en smart investering av tid. Da trenger du ikke tenke mer på det i hverdagen. Da er du trygg i mørket.

Trygg trafikks fysiske tellinger viser at kun fire av ti voksne bruker refleks. Det er de voksne som er dårligst på det. Spesielt voksne som er eldre enn 30 år og menn.

De flinkeste er barna.

- Vi valgte å gi refleks til ungdommene, fordi vi tror at det er en alder der man kanskje blir litt dårligere på å bruke refleks. Vi vil minne dem på hvor viktig det er, sier oppvekstsjef Roger Antonsen.Annonser
Annonser