Frøya nyheter

20.10.2018 °C m/s
Annonser
Bompenger

Nå kommer de nye bompenge- reglene

Fra 1. februar gjelder ikke de lokale rabattordningene lenger. Da gjelder den nye ordningen for bompengebetaling, der det ikke er mulig å få forskuddsrabatter.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Fra 1. februar er det nye regler for bompenger i Norge. Det har Stortinget vedtatt. Det kommer også frøyværingene til å merke. Målet med reformen er å forenkle og effektivisere bompengeinnkrevingen. 

Derfor endres takst- og rabattstrukturen for en del av bompengeprosjektene i Trøndelag fylke fra 1. februar. Nå har man kunnet betale inn penger på forskudd og dermed få større rabatter. Den ordningen fjernes nå. 


Forskuddsavtalene gjelder ikke lenger

Både Fosenvegene "Ei ti'm t byen AS" med Krinsvatnet bomstasjon, Lakseveien med Vaslag og Våvatnet, og E6 mellom Trondheim og Stjørdal blir påvirket av de nye reglene. 

- Det som skjer er at forskuddsavtalene ikke lenger gjelder. Køretøy i takstgruppe 1, altså de som veier til og med 3500 kg, får 20 prosent rabatt så lenge de har brikke. Dette er en motivasjonsrabatt, sier seniorådgiver Knut Erik Bjerkan i Statens vegvesen region Midt.

Samtidig innføres et månedlig passeringstak på 40 passeringer per bomstasjon for disse kjøretøyene. Øvrige kjøretøy får ingen rabatt. For takstgruppe 2, over 3500 kg, blir det ingen rabatter.

- Det er ingen grupper eller bransjer som skal komme vesentlig dårligere ut som følge av omleggingen. Nedbetalingen vil skje mer effektivt, noe som vil komme alle til nytte, sier Bjerkan.Endring av takst- og rabattstruktur for bompengeprosjektet på Fv. 714, Lakseveien:

  • Valslag - Takstgruppe 1, 68 kroner - Takstgruppe 2, 252 kroner
  • Våvatnet - Takstgruppe 1, 53 kroner - Takstgruppe 2, 199 kroner
Annonser
Annonser