Frøya nyheter

20.07.2019 °C m/s
Annonser
Hans Anton Grønskag Portrett 2017

-Nå går det mot folkeavstemning

Hans Anton Grønskag og motstandsgruppen "Nei til vindkraftverk på Frøya" er glad for at de lokale partiene sier nei til 180 meter høye vindmøller. Nå tror de på ny folkeavstemning om vindparken.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Vindkraft-debatten raser på Frøya etter at utbyggerne offentliggjorde at de sier ja til å investere i prosjektet. Motstandsgruppen har blitt større i de siste ukene. Nå er de 1886 medlemmer i Facebook-gruppa. 

I tillegg har både Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Fremskrittspartiet, Høyre og Arbeiderpartiet på Frøya gått ut og sagt at de er motstandere av de nye, langt høyere vindmøllene.Advokaten gir råd

Nå håper "Nei til vindkraftverk på Frøya" at det går mot en ny folkeavstemning, på bakgrunn av at vindparken har blitt betydelig endret siden konsesjonen ble gitt.

- Vår advokat sier at det går mot ny folkeavstemning, sier Hans Anton Grønskag, talsperson for motstandsgruppen.

- Advokaten mener at man ikke kan søke om konsesjon for, og konsekvensutrede/høre/saksbehandle en vindpark med vindmøller på 130 meters totalhøyde - og deretter bygge møller på 180 meter, sier Grønskag.

- Denne problemstillingen vil følges opp videre!- Bør man ikke vente på nasjonal plan?

Grønskag har tett kontakt med NVE. Både angående konsesjonsgrunnlaget og nasjonal plan for vindkraft som skal komme i løpet av 2019.

- Hovedspørsmålet er om utbygging kan iverksettes på Frøya bare uker før nasjonal plan skal legges frem, med bakgrunn i de entydige råd som miljødirektoratet ga for Frøya i 2012, sier Grønskag.

Han har nå tro på at det er muligheter for å stoppe utbygging av det som blir kalt monstermøller av motstanderne.

- Dette åpner for en nøktern optimisme. Vi skal fortsatt ha en folkeavstemning, da skal både tilhengere og motstandere mobilisere. Vi må fortsatt stå på, sier han. 

- "Nei til vindkraftverk på Frøya" skal ikke legge inn årene før siste vers er sunget!Annonser
Annonser