Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Holahauan Boligfelt Nordskaget Hoat Åpning Aleksander Søreng (Frp) klippet snora under den offisielle åpningen av Holahauan boligfelt.

Nå er boligfeltet Holahauan åpnet

En elleve år lang prosess er over. Endelig er Holahauan boligfelt på Nordskaget offisielt åpnet. – Kverva/Nordskag grendalag skulle klippet snora sammen med meg i dag, sier Aleksander Søreng (Frp).

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Grendalaget på Nordskaget og Kverva har vært en sterk pådriver for at vi står her i dag. De har kjempet og stått på, sier Aleksander Søreng (Frp).

Hovedutvalgslederen for tekniske og allmenne tjenester (HOAT) fikk æren av å klippe snora under den offisielle åpningen av boligfeltet Holahauan på Nordskaget.

- Jeg skulle gjerne hatt representanter fra grendalaget her i dag, for å hjelpe meg med å klippe snora. Dette var på tide, sier Søreng.


Det er litt av en utsikt fra boligfeltet Holahauan.Lang vei fra start til slutt

Det kommunale boligfeltet Holahauan har en lang og kronglete historie. Prosessen startet så lang tilbake som i 2009. Siden den gang har den tatt mange vendinger. Det har vært høy temperatur og mye politisk diskusjon om boligfeltet.

Til slutt endte det imidlertid med satsing på boligfeltet.

I 2018 gikk et flertall i kommunestyret for å fjerne regelen om at fem boliger måtte være solgt, før man kunne sette i gang utbygging av vei, vann og kloakk. Da begynte ballen å rulle.

Nå står er boligfeltet ferdig og to av 15 tomter er solgt.


Artikkelen fortsetter under bildene:


Tror området vil bli populært

- Det kommer til å bli mange flere nå som folk får sett hvor fint det er her, tror Søreng.

- Vi kan se helt til Kya i vest og nesten helt til Halten i nord, sier han.

- I tillegg er det et boligfelt som ligger like ved Frøyas største arbeidsplass og et nyoppusset oppvekstsenter. Det er fiber her, alt er på plass. Vi har tro på området, sier Søreng.

Tidligere teknisk sjef i Frøya kommune, Andreas Kvingedal, kunne opplyse om at Holahauan er det kommunale boligfeltet med den høyeste tomteprisen; med rundt 800.000 til 900.000 per tomt.

Frøyapolitikerne var mest opptatt av at dette var et viktig tilskudd til Nordskaget som grend.

- Dette vil være veldig viktig for grenda. Det er viktig å legge til rette for utvikling i alle grendene på Frøya, sier han.Annonser
Annonser