Frøya nyheter

25.11.2020 °C m/s
Annonser
Gerard Rooker Tuba Dirigent

– Musikken er mitt liv

Tubaist, dirigent og arrangør Gerard Rooker (54) lever for musikken. På dagtid er han entusiastisk kulturskolelærer. Fritiden fordeler han på fem ulike korps. Møt den musikalske nederlenderen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg føler ikke at jeg har det for travelt. Jeg får drive med det jeg elsker, sier Gerard Rooker og smiler.

Den glade nederlenderen har etablert seg som en kjent tubaist, dirigent og arrangør på Frøya og Hitra.Involvert i alle korpsene

Gerard er kulturskolelærer og dirigent i både Frøya skolekorps og Barman janitsjar. I tillegg bidrar han som ressurs og dirigent for Sørburøy skolekorps og Strand skolekorps.

Selv spiller han i Strand seniorbrass. Det betyr rett under én times kjøring til øving når han kjører fra Nordskaget.

- Det er godt å kjøre litt etter endt arbeidsdag. I tillegg er det hyggelig å møte en trofast og fin gjeng som elsker å spille musikk sammen. Det gir meg mye, sier Rooker.

- Hvor mye tid bruker du på musikk i løpet av ei uke?

- Jeg kan bruke noen timer på sofaen for å se på TV innimellom, men det skjer ikke hver dag, sier han og smiler.

- Når jeg ikke spiller musikk, skriver jeg gjerne arrangement eller lager undervisningsopplegg. Jeg liker å finne på nye ting og utvikle meg som musiker, sier Rooker.Artikkelen fortsetter under bildet:

Gerard Rooker og hans korps spiller ved alle slags høytidelige begivenheter. Her spiller Frøya skolekorps under en båtdåp.
- Musikk skal røre folk

Rooker kommer opprinnelig fra Nederland og er utdannet ved musikkuniversitetet Conservatorium van Amsterdam.

For elleve år siden flyttet han og kjæresten Gabriela til Frøya. Ønsket var å reise på et musikalsk eventyr og komme seg bort fra storbyen.

I Norge og på Frøya fant de fantastiske muligheter til å jobbe med de begge to elsker; musikk.

- Det krevde en omstilling fra de store scenene og det livet vi var vant til, men det tok ikke lang tid før vi elsket Frøya, sier Rooker.

- Musikk dreier seg om å røre folk og gi folk opplevelser. Det er mange som beveger seg bort fra det i søken etter musikalsk perfeksjon, sier han.

- Jeg er glad vi kom oss ut av det miljøet og fant det musikk handler om; samhold og fellesskap, sier han.

Hjemme på Nordskaget har de gjort om et gammelt fjøs til et musikkrom fylt med instrumenter. Det gir dem friheten til å skape musikk når de vil.

- Vi flytter ikke herfra, smiler frøyværingen.Gerard Rooker, Gabriela Lukassen, Guro Rønningsgrind i Frøya kulturskole.Fikk venner i korpset

Allerede året etter at Gerard flyttet til Frøya, kjente han at han savnet å spille selv. Han oppdaget Strand seniorbass ved en tilfeldighet, og ble raskt oppmuntret til å bli med.

- Jeg ville spille musikk. Jeg trengte en arena jeg kunne spille selv, slik at jeg ikke bare ble dirigent og lærer, sier han.

- Samtidig handlet det om å bli kjent med folk og få meg venner. Finne et sted å være sosial. Det er veldig viktig, sier Rooker.

- Strand seniorbrass passer meg veldig godt. Det er en veldig flink gjeng som har et stort samfunnsengasjement, sier han.

- Vi deltar på mange høytidelige begivenheter og deler musikkgleden med folket. Enten det er jul, 17.mai, en båtdåp eller et idrettsarrangement.

- Det viktigste vi gjør er å dele musikk med folket!Strand seniorbrass består av over 35 medlemmer i alle aldre.
- Stem på oss

Nå er Strand seniorbrass med i konkurransen NTE Mitt Lag for «Søndre Trøndelag». Der NTE fordeler 200.000 kroner til lag og foreninger i "Søndre Trøndelag".

- Vi håper at alle på Frøya og Hitra vil stemme på oss, sier Rooker.

Strand seniorbrass har rundt 35 medlemmer i alderen 15 til 78 år. Korpset er som navnet tilsier et brassband og øver på Strand skole hver uke.

Akkurat nå benytter de digitale plattformer for å øve. De skal også dele sin tradisjonsrike julekonsert gjennom en TV-sending i år.

Dette er en løsningsorientert gjeng som består av medlemmer fra både Frøya og Hitra.

- Vi vil fortsette å gi tilbake til samfunnet rundt oss. Pengene fra "Mitt lag" hadde kommet utrolig godt med, sier han.Annonser
Annonser