Frøya nyheter

26.11.2020 °C m/s
Annonser
Hurtigbåt 2

Munnbind-påbud på hurtigbåten

Det er nå påbudt med munnbind for kollektivreisende. Kommunikasjon og driftsdirektør i AtB Grethe Opsal oppfordrer frøyværingene til å forholde seg til reiserådene.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

Trondheim kommune har innført munnbind-påbud for kollektivreisende inn og ut av Trondheim på morgen og ettermiddag. Dette påvirker også hurtigbåtreisende.

- Trondheim kommune har vedtatt at det er påbudt å bruke munnbind på båt når du reiser til og fra Trondheim mellom kl. 07:00 og 09:00 og kl. 14:00 og 17:00, sier Grethe Opsal, kommunikasjon og driftsdirektør i AtB.

- Dersom det er god plass og god avstand mellom reisende på hurtigbåten er det ikke nødvendig med munnbind, legger hun til.

Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
Viktig å vise hensyn til hverandre

Per dags dato er det ikke påbudt å bruke munnbind på bussene på Frøya og Grethe Opsal forteller at AtB forholder seg til til veileder for kollektivtrafikken fra Folkehelseinstituttet.

- Det er lokale helsemyndigheter som gir råd om munnbind, og per dags dato er ikke det noen anbefaling på Frøya, sier Opsal.

- Det viktigste er å holde avstand og vise hensyn til hverandre ved av og påstigning. God hoste og håndhygiene er selvsagt også viktig å passe på, sier hun.

Opsal forteller at de per dags dato har god kontroll på

- Så lenge folk forholder seg til de ulike reiserådene som gjelder går det fint å reise kollektivt. Dersom det oppstår lokale smittesituasjoner kan det bli konkrete anbefalinger i den enkelte kommune, forteller Opsal.
Annonser
Annonser