Frøya nyheter

26.02.2020 °C m/s
Annonser
Arvid Hammernes Venstre Valg 2019 Etter Valget

–Mulig å få til et politisk skifte

Venstres ordførerkandidat, Arvid Hammernes, er skuffet over at partiet tapte to representanter i kommunestyret.Nå er han imidlertid spent på forhandlingene om hvem som skal styre på Frøya.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi gjorde et dårlig valg, sier Arvid Hammernes, Frøya Venstres ordførerkandidat.

Mandag kveld ble det klart at Venstre fikk 10 prosent av stemmene, og dermed får to representanter i kommunestyret. Det er en halvering fra de fire representantene de har i dag.

- Jeg har ikke et klart svar på hvorfor vi gjorde et dårlig valg. Vi må tenke og vurdere nå i etterkant, sier Hammernes.

- Det er klart at det at Venstre har gjort det dårlig på landsbasis har en viss betydning i seg selv. Det er også mulig at vi kunne vært mer aktiv i valgkampen, sier han.- Senterpartiet blir viktig

Venstre har inngått samarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig folkeparti i forkant av valget.

Til sammen har de nå åtte mandater i kommunestyret. Høyre har tre, Frp to, Venstre to og Pensjonistpartiet ett.

Tirsdag kveld vil man få endelig svar på hvem som er valgt inn i Frøya kommunestyret. Etter det vil partiene gå inn i samtaler om hva de skal gjøre videre.

- Det kan bli en del møtevirksomhet i kveld og i dagene som kommer. Borgerlig samarbeidsgruppe skal møtes i kveld, sier Hammernes.

Spenningen ligger i hvem jokeren, Senterpartiet, ønsker å samarbeide med. Vil de gå til Frøyas største parti Arbeiderpartiet? Eller vil de gå til de borgerlige partiene?

- Vil dere støtte Knut Arne Strømøy som ordfører?

- Vi avventer å kommentere det til vi får det endelige resultatet. Det er viktig å vite hvem som kommer inn, sier Hammernes.

- Senterpartiet blir viktig. Det er mulig å få til et politisk skifte nå. Det er sikkert, sier han.Artikkelen fortsetter under bildet:

Knut Arne Strømøy Senterpartiet Valg 2019 Feiring Knut Arne Strømøy og Senterpartiet er jokeren i det politiske spillet på Frøya etter valget.


- Vi vil selvfølgelig ha forandring

Senterpartiet gjorde et meget godt valg på Frøya, og har fått fem mandater i kommunestyret. Nå kan de velge om de vil samarbeide med de borgerlige partiene eller med Arbeiderpartiet.

Ut ifra det de har sagt i forkant av valget kan det være naturlig å anta at de går mot borgerlig side, men det er ingenting som er avgjort.

- Vi har vært klare på at vi ønsker ordførerrollen og vi vil selvfølgelig ha forandring. Hvilken forandring vil vise seg, sier Strømøy hemmelighetsfullt.

- Vi håper at vi lander en avtale så fort som mulig, sier Sps ordførerkandidat.

- Vi skal ha styremøte og medlemsmøte i kveld. Alle skal få være med å si noe. Det er partiet som bestemmer retningen vi tar, sier han.


Annonser
Annonser