°C
Annonser
DSC 9899-1024x683

Moderne skattejakt på Frøya

Geocaching er en populær aktivitet som stadig er i vekst over hele verden. Frøya.no ble med Benjamin, Noah, Trine og Inger Theoline på skattejakt.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg fant den første, gliser Benjamin Teigås (7), og holder stolt opp dagens første «fangst».

- Åpne den og se hva som er inni, roper Noah Bårdsønn Strømøy (4).

Både barn og voksne er i ekstase etter å ha funnet den første «cachen» for dagen. Det er en plastboks med en bitteliten notatblokk inni, i tillegg til mange forskjellige små «bytteting». Det er små figurer som du kan ta med deg videre, dersom du har noe annet å legge i boksen.

- Det er viktig å skrive på navnet sitt i loggboka, for da har man bevis på at man har vært her, sier Trine Fossmo (9).Artikkelen fortsetter under bildet:

Geocaching-2 Noah Bårdsønn Strømøy (4) , Trine Fossmo (9) , Benjamin Teigås (7) og Inger Theoline Teigås (5) fant alle hver sine «cacher».

- Finnes over alt

Geocaching kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt «cacher». Det uttales en kæsj på norsk. Det man gjør er at man laster ned en app på mobilen, og så er det bare å dra ut på leting etter disse postene.

- De finnes over alt på Frøya og Hitra. Det er mange rundt omkring, og hvem som helst kan bli en del av det og begynne å gjemme flere. Det er veldig gøy, smiler Trine.

Det er hun som er den mest erfarne innen denne moderne orienterings-aktiviteten som har spredt seg verden rundt. Hun har holdt på med det i 2 år, og har funnet over 70 stykker. Hun kan stolt vise frem oversikten på mobilen sin. Der er alt loggført på en rask og enkel måte.

- Mamma leste om det på Internett, og så lastet vi ned appen, og etter det så ble vi hekta. Det er en sånn utrolig følelse når mobilen lager den velkjente lyden når du nærmer deg en ny «cache». Det er så morsomt, sier Fossmo.Artikkelen fortsetter under bildekarusellen:

Hele familien på tur

Etter at den første «cachen» er funnet går hele gjengen tilbake til bilen igjen. Kartet viser at det må en liten kjøretur til for å nå den neste. Når du kommer til et nytt sted så handler det så klart om å følge GPS'en på mobilen, men det handler også om å se seg rundt, og tenke på hvor den kan ligge. Ofte får man sett utrolig mye mens man holder på.

- Den kan ligge over alt. Både høyt og lavt, inni bergsprekker og under trær, og noen kan være ganske vanskelig å finne. Du kan bli frustrert, men du blir så glad når du finner dem, smiler hun.

- Det som er så bra med det her er at barn får opplevd naturen, og at hele familien kan dra på dette sammen. Man får også beveget seg, og kommet seg ut, sier Trine.

Hun forteller at hun har vært ute på mange turer de siste to årene. Det lengste hun har brukt på å finne en post er en halvtime, og det korteste er fem minutter. Noen ganger har de vært på utkikk etter en «cache», og så endt opp med å gå seg en lang tur på stedet fordi det var så fint der.

- Det er en aktivitet som passer for alle. I tillegg så er det morsomt for både barn og voksne, og så er det lett å bli hekta, smiler niåringen, før hun løper etter de andre barna som allerede er i ferd med å finne sin neste «cache».NB! Det er svært viktig ikke å fjerne noe fra boksen. Skal du ta med deg en «bytteting» må du erstatte den. Etter at du har loggført funnet lukkes boksen forsvarlig og legges nøyaktig tilbake på plassen sin.

Annonser
Annonser