°C
Annonser
Eldre Ut På Middag 2021 2

Mobiliserte så 130 seniorer fikk gå ut på middag

Hele 130 fullvaksinerte seniorer var mer enn klare for å være sosiale og leve livet etter en stille koronatid. "Eldre ut på middag" ble en suksess.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Vi så for oss at vi kanskje kunne greie å få med oss 60 seniorer ut på middag. Da trodde vi at vi tok litt hardt i, sier Siw Aina Strømøy, daglig leder i Frøya frivilligsentral.

Frivilligsentralen, Livsglede for eldre, Demensforeninga og Frøya Taxi sto bak arrangementet som fikk "Eldre ut på middag" denne uken.

- Du kan tenke deg hvor overrasket vi ble, da vi endte opp på 130 deltakere, sier hun og smiler.

- Dette ble litt av en kveld!Sosialt fellesskap

Bakgrunnen for arrangementet var regjeringens 30 millioner til tiltaket "Eldre ut på middag". Målet var at eldre igjen skulle være en del av et sosialt felleskap, etter at vaksinasjonen mot korona er gjennomført.

Planen var at kommuner, i samarbeid med restauranter og taxinæringen, skulle tilby rimelige middager for eldre som ønsker å spise sammen med andre.

Frivilligsentralen var ikke vond å be. De sendte inn søknad til Statsforvalteren.

- Vi søkte om tilskudd til middag for 60 stykker, penger til musikk og til å finansiere taxi, forteller Strømøy.

- Vi måtte få med alle

Kriteriet for å delta var at man var over 65 år og fullvaksinert. Påmeldingen tok helt av. Folk meldte seg på fra alle kriker og kroker av fast-Frøya og øyrekka.

- Vi måtte jo få med alle, sier Strømøy.

- Derfor valgte Frivilligsentralen å bruke ordningen "ut og hjem for en 100-lapp" for å frigjøre penger, sier hun.

- Samtidig utfordret vi Frøya Taxi til å finansiere den resterende 100-lappen. Det gjorde de uten å blunke, sier Strømøy.

- Det holdt imidlertid ikke. Vi fortsatte å få inn påmeldinger. Da gikk Livsglede for eldre og demensforeningen inn og tok over regningen for musikken. Dette gjorde at vi kunne få plass til alle som meldte seg på innen fristen, sier hun.Ordføreren oppfordret til dans

Resulatet ble en svært hyggelig kveld på Hotell Frøya, med nydelig mat og god underholdning.

Ordfører Kristin Strømskag ønsket velkommen til bords. Deretter tok Trønderkaillan over.

- Vi hadde i utgangspunktet lagt opp til dans, men jo flere som meldte seg på, jo mindre ble dansegulvet, sier Strømøy.

- Noen fant likevel plass til å ta en svingom. Ordføreren oppmuntret til dans både i gangene og på bordet, ler hun.- Klare for å leve livet

- Det ble litt av en stemning på Hotell Frøya. Det skal alle som jobber på hotellet ha skryt for. De la virkelig opp til en festkveld!

- Festkledde herrer og fruer var lykkelige over endelig å få samles over et godt måltid. Praten gikk, latteren runget og alle så strålende fornøyde ut, sier Siw Aina.

- Det er tydelig at vi alle nå er klare for å leve livet igjen, være sosiale, ta et glass vin med venner og le sammen med naboen.

- Timene gikk, og ingen hadde det travelt med å komme seg hjem, sier Strømøy.

- Nå er det bare å glede seg til neste arrangement for seniorene, 30. september. Alle på 65 pluss er invitert til "Eldres dag". Da blir det middag og show med Børge Pedersen, Sjalg Raaen og Kathrine Rømmen, sier hun.

- Vi har fått 80 påmeldinger så langt!Annonser
Annonser