°C
Annonser
Geir Anders Johansen, Lene Reppe Vatn, akebrett, snø Akebrett og snø er like morsomt for de voksne som de unge. Fra venstre Geir Anders Johansen og Lene Reppe Vatn.

- Merkbart at vinteren er kommet

Sport 1 Frøya merker at vinteren har meldt sin ankomst og selger både skøyter og akebrett som aldri før. - Det er nok en kombinasjon av vintervær og situasjonen vi er i, sier Lene Reppe Vatn.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Vi har merket et enormt kjør på spesielt skøyter den siste uken, men også akematter og turutstyr, sier Lene Reppe Vatn ved Sport 1 Frøya.

De to første ukene av 2021 har mange frøyværinger viet tid til naturopplevelser i hauan og da snøen dalte for noen dager siden, da tok det helt av.

- Det er nok en kombinasjon av situasjonen vi befinner oss i om dagen og at vinteren endelig har kommet til Frøya, tror Reppe Vatn.Solgte en hel pall på en time

Med vinter og kulde kommer også islagte vann. De siste dagene har flere folk fått skøytene på beina, og de som ikke har skøyter - ja, de kommer til Sport 1.

- Det har vært helt vilt trykk på skøyter. Forrige uke solgte vi ut en pall med skøyter på en time. Da vi fikk ny leveranse igjen ble nesten alt borte på en gang, ler Johansen.

- Det er tydelig at frøyværingene er ute om dagen, de nyter været og vinteren så lenge det varer, smiler han.

Det er ikke bare skøyter det går i om dagen og flere har vært innom for å få med seg et akebrett hjem til barna.

- Vi som jobber i denne bransjen er veldig væravhengig. Og når vinteren først kommer, da selger vi mye vinterartikler, sier Reppe Vatn.

- Sport 1 er snart tom for mange av de typiske tingene man kjøper nå. Det er fint vintervær i hele landet og de skal levere til over 200 butikker, sier hun.
Merkbar økning i turutstyr

Med godt vintervær og vintertrimmen i fokus er det blitt en merkbar økning i turutstyr og turklær hos Sport 1 Frøya.

Flere har gått så mye tur at de kommer innom for å oppgradere turskoene sine på nytt.

- Det er mange som har gått ut ett par sko, som må innom for å oppgradere igjen. Det er gøy at så mange er ute på tur og nyter naturen her på Frøya, sier Reppe Vatn.

- Ellers går det også mye turutstyr som hodelykter, og veldig mye ullundertøy nå den siste tiden. Det er også noen som har begynt med isfiske ser vi, forteller hun.

Etter at smittesituasjonen har dratt seg til i øyregionen har kundebesøk i butikken holdt seg stabilt. Det er tydelig at folk er ihuga på å komme seg ut og trenger riktig utstyr.

- På lørdag som var hadde vi lite kunder i butikken faktisk. De få som kom innom skulle ordne noen votter eller noe utstyr, så skulle de opp i hauan de også, ler Reppe Vatn.

- Vi håper at været holder seg stabilt slik at man kan nyte å være ute i perioden fremover, smiler hun.

Annonser
Annonser