Frøya nyheter

26.04.2019 °C m/s
Annonser
Marvin Bekken

Marvin leter etter dommere

Sulværingen Marvin Bekken er dommeransvarlig i Orkla FK. Nå vil han hjelpe frøyværinger og hitterværinger til å bli en del av dommermiljøet i Trøndelag. Det vil også hjelpe fotballklubbene i øyregionen å spare mye penger.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Klart jeg må hjelpe Frøya og Hitra med å finne dommere, sier sulværing Marvin Bekken.

Selv om han har flyttet til Fannrem slår hjertet fremdeles også for Frøya. 

- Jeg skal få frøyværingene og hitterværingene til å forstå at det å være dommer er utrolig bra. Det er sosialt, man blir en del av et flott miljø og man tjener gode penger, sier Bekken.

- I tillegg er det veldig besparende for klubbene. Frøya og Hitra bør kunne hjelpe hverandre med dommere så ofte det går an, sier han.
- Man trenger ingen forkunnskaper

Marvin er selv dommeransvarlig og dommer i Orkla FK. Nå ønsker han å hjelpe Frøya og Hitra å finne rekrutteringsdommere i øyregionen. 

Derfor kommer han til Frøya Storhall, onsdag 14.november, for å snakke med de som synes at det høres spennende ut. Der skal han ha med seg en dommer som har dømt i Champions League.

- Det er et uforpliktende møte. De som er interessert kan få melde seg på kurset. Alt er betalt av fotballklubbene på Frøya og Hitra. Det er gratis å møte opp, sier Bekken.

Det eneste kravet er at man er født fra 2004 og senere. Det er ingen øvre grense.

- Man trenger ingen forkunnskaper. Man lærer alt på kursene. Det er en fordel at man vet hva en fotball er da, smiler Bekken.

- De aller beste er de dommerne som har spilt fotball selv, sier han. 
- En fin og trivelig hobby

Etter at man har gjennomført kurs og har blitt rekruttdommer vil man vanligvis starte med å dømme G13 og J13.

- Det er en stige. Man begynner lavest og jobber seg oppover ettersom man blir tryggere. Man velger selv hva man ønsker å dømme, sier Bekken.

- Det er veldig fint for fotballen på Frøya og Hitra om de har egne dommere. Da sparer de mye på kjøregodtgjørelsen de må betale dommere som meg. Det kan bli 1400 kroner for én tur det, sier han.

- I tillegg er det en fin og trivelig hobby, mener Bekken.

Det er ikke kun kjeft å få altså?

- Jeg er gammel sjømann. Jeg berger bra med kommentarene, ler han.

- Neida, jeg har hatt veldig gode opplevelser rundt omkring i Trøndelag, sier Bekken.

- Jeg vil særlig oppfordre jenter og kvinner til å komme på møtet. Vi trenger flere damer inn i fotballen, også på dommersida, sier han.

- Håper jeg ser mange i storhallen neste onsdag! 


 

Passer veldig fint med et møte onsdag 14. november kl 18:00.Annonser
Annonser