°C
Annonser
Marthe Søbstad, Vintertrimmen, Snø, tur FOTO: Marthe Søbstad.

- Det viktigste er å være foran Knut Arne

Marthe Søbstad gjør det sterkt i Vintertrimmen om dagen og har satt seg mål om å gjøre alle punktene grønne. Likevel er det en ting som er viktigere - nemlig å slå varaordfører Knut Arne Strømøy.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det tok litt av i sommer da jeg klarte å slå Knut Arne sin plassering på siste dagen. Da han nevnte dette på direktesendt Frøya TV, ble motivasjonen til å slå han nok en gang enda større, ler Marthe Søbstad.

Og å slå Knut Arne, ser det ut til at hun gjør. Med nærmere 40.000 poeng og en 9.plass er hun langt foran. Neste mål er å få alle punktene på kartet grønne.

- Jeg har en liten plan om å dra ut til Titran i kveld, det er de punktene der ute jeg mangler. Når de er tatt, er alle punktene grønne, sier Søbstad.
Går nesten hver dag

Det ligger noen timer og skritt bak en slik plassering i vintertimmen og Marthe forteller at hun føler hun har funnet sin plass på lista. Hun har et mål om klare å holde på plassen helt inn.

- Hvis jeg klarer å holde meg til en 9. eller 10. plass er jeg veldig fornøyd. I starten gikk jeg mange, mange timer. Nå prøver jeg å holde meg mellom en og to til dagen, sier Søbstad.

- Jeg forsøker så langt det lar seg gjøre å gå hver dag, men jeg har to barn og en mann også, så ting må ofte samkjøres litt med dem slik at hverdagen går opp, forteller Marthe.

Hun forteller at hun i utgangspunktet hadde lovet familien å ikke være med på vintertrimmen, da det i sommer gikk hardt utover klesvasken.

- Det ble lite tid til husarbeid en stund der, så jeg hadde jo egentlig lovet å ikke bli med, men jeg klarte ikke å la være, ler hun.
Saken fortsetter under bildet.

FOTO: Marthe Søbstad.
Møter mange på tur

De siste ukene har Frøya glimtet til med vakkert vær og kuldegrader. Dette har lokket mange frøyværinger ut på tur i hauan, noe Marthe har lagt merke til.

- Den største forskjellen fra forrige gang er at folk tar seg tid til å stoppe og prate. Det kan tyde på at folk trenger å komme seg ut av huset om dagen, sier hun.

Marthe tror at det å ha vintertrimmen i en slik periode vi er i inne nå, gjør godt for mange.

- Det kan nok være et fint avbrekk i hverdagen. Jeg må rose Siw Aina for den jobben hun gjør og har gjort med Frøyatrimmen. Hun er utrolig flink og rettferdig, sier Søbstad.

Hun forteller at Siw Aina er svært behjelpelig med å legge inn punkter for barna hennes, som ikke har mobiltelefon selv.

- Hun er veldig løsningsorientert og dyktig. Her forleden hadde jeg gått en kjempe lang runde alene, men glemt ett sjekkpunkt i midten. Da ringte jeg Siw Aina og forklarte situasjonen, og hun ordnet det med en gang, smiler Søbstad.

Nå ser Marthe frem til å få alle punktene på kartet grønne, holde vedlike sin sterke 9. plass og det viktigste av alt - komme foran Knut Arne.
Se flere blinkskudd fra Marthe sine turer nedenfor.

Annonser
Annonser