°C
Annonser
Edith Hallarenr

Markerer verdensdag med turmarsj

Bli med på en flott turmarsj i nydelig høstnatur! Og vær med og markere verdensdagen for psykisk helse samtidig. Oppfordringen kommer fra Edith Hallaren og Nesset grendalag som har arrangement på søndag.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserS&oslasoslash;ndag  arrangerer Nesset grendalag turmarsj, for å markere verdensdagen for psykisk helse. Dette er et av tre arrangement som Hitra og Frøya psykisk helsearbeid er med på å markere dagen med. Edith Hallaren fikk sponset merkestolper av Frøya turlag, og har sammen med sin kollega Valborg Mauseth, gått turen og merket den «nye, gamle» løypa.  - Valborg har vært god hjelp, uten henne tror jeg ikke at jeg hadde fått til å merke løypa heller. Hun har vært kjentkvinnen i terrenget, ler Edith. 

Klart for Nessarunden i flere løyper. LangheidiltløypaFor 20 år siden gikk løypa til terrengløpet Langheidilten her, nå skal turmarsjerne gå nesten den samme runden. Hele runden er på 10 kilometer og går fra grendahuset, forbi trimhytta før den passerer Ladalstjønna, videre vest for Mørkdalsvatnet, langs stranden på Langvatnet, før den går tilbake ved Vågavatnet og tilbake til starten ved grendahuset. Det er også muligheter for å gå kortere løyper. En 8 km løype, og en 4 km løype opp til trimhytta og tilbake til grendahuset. Til trimhytta er det også muligheter for å gå med barnevogn.Ta på støvler-Det er dette som er fantastisk med øya vår, vi er ikke bare omringet av sjø, men det kryr av vann rundt oss oppe i løypene også. Vi tror det blir en fin tur, men det anbefales å ha på støvler eller fjellsko. Har du på deg joggesko blir du garantert blaut på langturen, smiler Edith. Verdensdagen for psykisk helse er 10 oktober, og har i år «hverdagsstress» som tema. Det å gå seg en tur kan sette en demper på hverdagsstresset. På grendahuset markerer de verdensdagen for psykisk helse før oppstart, hvor de dele ut informasjon om dagen, samt stressballer. 

Dette blir et årlig arrangement i grendalagets regi. Ingen konkurranseTurmarsjen er ikke ment som en konkurranse, men som et koselig arrangement hvor folk kan bruke «hauan» og kose seg i marka.  -      Det handler ikke om å gå lengst eller fortest, men om å ha en koselig dag. Det blir derfor trukket premier blant alle som har deltatt. Premiene består av blant annet bilder av Svanhild Stub, og Henrik Hallaren, samt en del andre fine premier, sier Edith. Nesset grendalag selger middag fra klokken 13. På menyen står det hjemmelaget lapskaus og hjemmelaget rabarbragrøt til dessert.  Målet er å få til en slik turmarsj første søndag i oktober hvert år, sier Edith og håper at så mange som mulig blir med på turen nå på søndag.


Annonser
Annonser