Frøya nyheter

27.05.2020 °C m/s
Annonser
Marita Dyrø Trening Korona

Maritas tips til aktive koronadager

Maxtrim-instruktør Marita Dyrø gir sine beste tips til en aktiv hverdag på tross av koronasituasjonen. Her gir hun også tips til en effektiv hjemmetreningsøkt.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Jeg savner energien og treningsgleden til alle som møtes på Maxtrim. Det gir meg så mye i hverdagen, sier Marita Dyrø, som har vært gruppetreningsinstruktør på treningssenteret på Sistranda siden 2005.

Nå som koronasituasjonen har ført til at treningssenteret måtte stenge dørene, er hun veldig opptatt av å finne alternative måter å bevege seg på.

- Mens vi venter på at medlemmene kan komme tilbake til Maxtrim, er vår oppfordring å holde de gode treningsrutinene i gang, sier Dyrø.

- Kanskje er dette tiden for å komme i gang med litt mer aktivitet i hverdagen også, oppfordrer hun.


- Lett å holde avstand på Frøya

Dyrø er veldig glad i hverdagsaktivitet. Hun mener at det aller viktigste er å komme seg opp fra sofaen og røre litt på kroppen.

- På grunn av koronasituasjonen er det mange som er mye mer hjemme nå. Veien til kjøleskapet er kanskje litt kortere enn til vanlig og man blir sittende mye stille, sier Dyrø.

- Det kan gjøre at man får en del "vondter" i nakke, skuldre og rygg, sier hun.

Derfor anbefaler hun å få til så mye aktivitet som mulig i løpet av en dag.

- Kanskje kan man begynne dagen med en liten luftetur på 10-15 minutter, foreslår hun.

- På Frøya er vi heldige som har hauan. Det er lett å holde to meters avstand ute i naturen her. Det må vi utnytte, mener hun.Hjelper både fysisk og mentalt

Marita anbefaler alle å finne aktiviteter de liker å holde på med. Da er det langt større sannsynlighet for at man gjennomfører det.

- Man kan for eksempel gå tur, sykle, hoppe på trampolina i hagen, drive med yoga, danse eller drive med styrketrening med hjemmetreningsutstyr, sier hun.

- Trening gir glede og energi. Det hjelper både fysisk og mentalt. Jeg vet at det er klisjé å si det, men hvis trening hadde vært en pille, hadde alle tatt den, mener Dyrø.

Hun anbefaler å ha på seg klær det er enkelt å være aktive i, slik at man ikke trenger å tenke seg så mye om før man tar en liten treningsøkt.

- Det finnes mye inspirasjon på nettet. Man trenger ikke å gjøre det vanskelig. Det skal finnes noe for alle der ute, sier hun.

- Vi på Maxtrim gleder oss veldig til alle medlemmene kan komme tilbake til senteret og trene sammen med oss. Inntil da har jeg satt opp et program som man kan gjøre hjemme. Du kan jo prøve det?, foreslår Dyrø.
Her er treningsprogrammet Marita har satt opp:

Hun anbefaler å ta så mange runder som man greier. Prøv å ta minst to.


1. Knebøy, 12 repetisjoner

12 Knebøy Marita Dyrø Korona Trening


2. Mountain Climbers, 30 repetisjoner

30 Mountain Climbers Marita Dyrø Korona Trening


3. Utfall, 12 repetisjoner

12 Utfall Marita Dyrø Korona Trening4. Tricepsdips, 15 repetisjoner


15 Tricepsdips Marita Dyrø Korona Trening
5. Burpees, 12 repetisjoner

12 Halv Burpees Marita Dyrø Korona Trening6. Rygghev, 15 repetisjoner

15 Rygghev Marita Dyrø Korona Trening


7. Situps på siden, 30 repetisjoner

30 Situps På Siden Marita Dyrø Korona Trening


8. Jumping jacks, 20 repetisjoner

20 Jumping Jacks Marita Dyrø Korona Trening
Annonser
Annonser