°C
Annonser
Rosa Sløyfe Frøya 2021

Mange ble med på rosa tur på Frøya

Denne gjengen sørget for at Rosa sløyfe-aksjonen på Frøya ble vellykket. Nå kan det bli en tradisjon.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Det var bare god stemning og entusiasme å spore hos deltakerne i Frøyas Rosa sløyfe-løp. De lot ikke litt hustrig høstvær stoppe seg fra å gå en meningsfull tur langs gang- og sykkelveien torsdag ettermiddag.

- Dette føles bra! Vi føler at vi skal gå en viktig tur, sier kvinnene, før de går.


Fornøyd med oppmøtet

Det var trimhyttedamene på Sistranda, Ingebjørg Tobiassen, Mai-Liss Lervold og Jannie Anita Greiff Grønskag som sto bak initiativ til Frøyas eget Rosa sløyfe-arrangement.

Det fikk god oppslutning.

- Vi er veldig fornøyde med at så mange møtte opp, sier Ingebjørg Tobiassen.


Kan bli større til neste år

De møttes ved Frøya kulturhus og skulle gå langs gangveien i retning Dyrvik. Målet var at flest mulig skulle kunne bli med på gåturen.

Gåturen kunne være tre kilometer, seks kilometer eller så langt man ville. Alle som møtte opp hadde gått inn på Rosa sløyfe-løpet og meldt seg på i forkant. Der gir man også et beløp til Kreftsaken.

- Vi kastet oss rundt litt i siste liten. Det ble litt spontant. Men vi er glad for at vi gjorde det, sier Jannie Anita Greiff Grønskag.

- Hvis engasjementet er der, kan vi lage et større arrangement til neste år, sier de.Fornøyde deltakere som er glade for å gå Rosa sløyfe-tur.


Rosa sløyfe-løp i hele landet

Hele denne måneden kan du delta i Rosa sløyfe-løpet for å støtte aksjonen og vise omtanke med dem som er rammet av brystkreft.

Årets løp arrangeres både fysisk og virtuelt. Derfor tok Ingebjørg, Mai-Liss og Jannie Anita initiativ til en lokal gågruppe fra Sistranda til Dyrvik.

Rosa sløyfe-løpet ble arrangert for første gang i 2016 i Oslo, og har siden den gang spredt seg til mange norske byer.

Halvparten av deltakeravgiften går til Rosa sløyfe-aksjonen, og det er siden 2016 samlet inn over 7 millioner kroner til formålet.Rosa tur ga inspirasjon til gågruppe

Kvinnene som møttes for å gå tur på torsdag var en god blanding av ivrige turentisaster, og personer som sjelden lufter turskoene.

Alle var imidlertid enige om at en fellestur langs gang- og sykkelveien var et godt initiativ.

- Kanskje kan vi få til gågruppe hver torsdag?, sier Ingebjørg Tobiassen.

- Det er hyggelig å gå sammen - og man får et ekstra dytt til å komme seg ut i alt slags vær. Kanskje starter vi opp en torsdagsklubb som går sammen? Vi får se an interessen, smiler hun, før hun legger ut på Rosa tur på Frøya.

Annonser
Annonser