°C
Annonser
20210909 122932

– Må klippes opp til tre ganger i uka

Skal Nordhammarvika gravplass opprettholde standarden den har fått, må den klippes to til tre ganger i uka. Det mener Petter Vidar Vågsvær. Nå får han skryt fra Frøya kommune.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Gjengrodde gravplasser på Frøya, skapte sterke reaksjoner i juni. Det ble derfor bestilt umiddelbar gressklipping.


- Petter Vidar har gjort en kjempejobb

Petter Vidar Vågsvær i Kirkegårdstjenesten kom kommunen til unnsetning. I etterkant har publikum vært svært positive.

- Petter Vidar har gjort en kjempejobb, sier Ann-Magritt Glørstad, virksomhetsleder for eiendomsforvaltning, kommunalteknikk og utbygging i Frøya kommune.

- Vi var heldige med at han var selvgående, så behovet og la opp en god strategi for å rydde opp her. Nå skal vi ta imot hans råd for veien videre, sier Glørstad.LES OGSÅ: - Slik skal det ikke være


Ann-Magritt Glørstad er svært fornøyd med jobben Petter Vidar Vågsvær har gjort på gravplassen på Nordhammarvika.- Kirkegården er som en park

Petter Vidar har tilbragt mye tid på gravplassen i sommer.

- Kirkegården her er som et parkanlegg, sier Petter Vidar Vågsvær.

- Den består av ti plener. I tillegg må du drive med mye kantklipping. Det er 406 gravstøtter, 27 lyktestolper og 28 trær. I tillegg har du haugene og spesialplenene. Det er et enormt anlegg, sier han.

- Jeg synes at det begynte å bli bra etter én måneds tid med arbeid, smiler Vågsvær.

- Det må holdes ved like. Hvis man skal opprettholde dette, må noen være her i noen timer 2-3 ganger i uka, sier han.

- Det er et kjempefint anlegg. Det får jeg mange tilbakemeldinger på fra brukerne av kirkegården. Men det er viktig at det ser ordentlig ut, sier han.LES OGSÅ: Kun én person klipper gress på 14 gravplasserArtikkelen fortsetter under bildene:


- Vi må ta grep

Frøya kommune er enig i at Nordhammarvika gravplass er som et parkanlegg. Dermed krever det helt andre ressurser enn en vanlig kirkegård.

Samtidig har de i tillegg ansvar for vedlikeholdet på 13 andre kirkegårder. Dette er en stor jobb.

- I dag har kun én person hatt ansvaret for 13-14 kirkegårder. Det sier seg selv at det ikke er nok. Vi er veldig takknemlig for at Petter Vidar kunne hjelpe til med et prøveprosjekt på Nordhammarvika i sommer, sier Glørstad.

- Vi er nødt til å ta grep i tiden fremover. Vi er opptatt av at det skal se pent og ordentlig ut på alle kirkegårdene. Det er viktig når man besøker sine kjæres siste hvilested, sier hun.
Slik så det ut før Petter Vidar tok over vedlikeholdet i sommer.


Slik ser det ut i dag.
- Hva er godt nok?

Det jobbes derfor med å se på ulike løsninger.

- Vi har bedt Petter Vidar om en rapport om utfordringsbildet for å danne oss et bilde av ressursbehovet, forteller Glørstad.

- Vi må finne ut hvilken standard vi mener er god nok for våre kirkegårder og hva som er nødvendig for å oppnå det, sier hun.

- Hva er godt nok? Vi gleder oss til å se rapporten til Petter Vidar. Den vil være utgangspunktet for planleggingen fremover, sier Glørstad.Annonser
Annonser