Frøya nyheter

19.06.2019 °C m/s
Annonser
Frode Larsen Miriam Larsen Sondre Krutvik Sandvik Maxtrim Pt

Sa ja til et nytt og bedre liv

Frode Larsen og Sondre Krutvik Sandvik nølte ikke da personlig trener Miriam Larsen ga dem muligheten til å legge ned hardt arbeid i tre måneder for å skape en livsstilsendring. En måned inn i opplegget angrer de ikke.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

 "Har du lyst på en livsstilsendring?" I juli kunne alle Maxtrims følgere se denne meldingen på Facebook. Skreddersydd treningsprogram, kostholdsplan og tre måneder oppfølging av personlig trener (PT). 

De eneste kriteriene var et ønske om forandring, at den som ble med måtte "holde ut" i tre måneder, og at de måtte ta før-, underveis- og etterbilder. Hele 75 personer takket ja til tilbudet.

- Responsen var overveldende. Jeg trodde kravet om å få dokumentere reisen ville skremme bort mange, men det gjorde det heldigvis ikke, sier PT Miriam Larsen.

På grunn av enorm interesse valgte de å ta med tre personer. De utvalgte ble Frode Larsen (38), Sondre Krutvik Sandvik (22) og Frøya.nos Lena Jørgensen (29). 

- Målet er å vise hva man kan oppnå i samarbeid med en PT og å vise at trening er for alle, uansett utgangspunkt, smiler Miriam, som oppfordrer alle til å følge med på reisen på Maxtrim sine Facebook-sider. 

- Jeg er stolt av det de har fått til nå den første måneden. Det er skikkelig imponerende, sier hun. Artikkelen fortsetter under bildet:

Frode Larsen Miriam Larsen Maxtrim Pt Frode merker at styrketreninga med PT hjelper på den fysiske formen. -Man får maks ut av øvelsene. Man kan ikke finne snarveier med Miriam her, sier Frode.


- Det føles litt ut som et mirakel

Deltakerne syntes det var litt skummelt å bli med på en offentlig livsstilsendring, men har vært utelukkende positiv til opplegget. Målet til alle er det samme; å få bedre helse. 

- Etter et år med forferdelige smerter og prolaps to steder i ryggen var motivasjonen min å "få tilbake" kroppen igjen. Jeg hadde ikke sett for meg å gjøre det så offentlig, men jeg kunne jo ikke si nei til en sånn mulighet, sier Lena Jørgensen.

For både Frode og Sondre sin del har terskelen vært å bruke treningssenteret.

- Jeg har kjørt forbi Maxtrim mange ganger uten å komme meg på trening. Jeg følte ikke at jeg "passet inn", sier Frode Larsen.

- Jeg er enig med Frode. Jeg har vært støttemedlem på Maxtrim i mange år. Det var samboeren min som oppfordret meg til å bli med på dette, for å klare å "gi litt mer faen", sier Sondre Krutvik Sandvik.

Det har de klart til gangs den første måneden med trening sammen med Miriam.

- Jeg har blitt bedre i kneet av styrketreninga. Det gjør at jeg kan løpe på fotballtreninger. Det har jeg ikke kunnet på flere år, sier Frode.

- Jeg går også i trapper uten å få vondt. Det føles litt ut som et mirakel, smiler han.- Aldri spist så mye som nå

Begge har én time styrketrening med PT hver uke. Alt annet gjør de på egen hånd. I tillegg følger de en kostholdsplan som er satt opp av Miriam. Her har alle tre fått velge mat de selv liker slik at planen skal være lettere å forholde seg til. 

- Jeg har aldri spist så mye som nå. Før spiste jeg verken frokost eller lunsj, nå spiser jeg fire måltider om dagen. Jeg har ikke vært sulten en eneste gang, sier Frode.

- Problemet er nesten å få i seg all maten. Det hadde jeg ikke sett for meg, sier Sondre.

- Alle ligger på et kaloriunderskudd nå. Det vil si at de spiser mindre enn kroppen bruker. Men det er forskjell på næringsinnholdet på mat man spiser. Derfor vil sammensettingen av maten nå, med mer kjøtt og proteiner, gjøre at de kanskje spiser mer mat enn før, sier Miriam. 

- Planen tillater også en spisedag i uka slik at de ikke trenger å føle på at de går på diett hele tiden. Dette er en livsstilsendring, det er ikke meningen å gå ned mest mulig på tre måneder, sier hun.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Pt Miriam Larsen Sondre Krutvik Sandvik Maxtrim Sondre merker at han blir mer komfortabel på treningssenteret når PT Miriam lærer han riktig teknikk. Han har blitt langt sterkere på bare noen få uker.Føler på forpliktelsen

De er litt over én måned inn i opplegget og motivasjonen er sterk hos deltakerne. 

- For meg har det vært bra å føle på forpliktelsen. Vi må sende rapport til Miriam hver uke der vi skriver hvordan det går. Vi sender også ukentlige mål. I tillegg følger folk med oss på Facebook. Det gjør at du blir motivert, sier Frode.

- Jeg har to par jeans liggende i skapet som delmål. Den ene buksa får jeg lukket igjen nå, den andre må jeg jobbe litt mer for, ler Lena.

- Det hjelper å tenke på sånt når du presser deg gjennom settene til Miriam. Jeg var ganske støl etter første økt. Det skal jeg ærlig innrømme. Og når jeg blir sterkere legger hun jo bare på mer vekt, sier hun.

- Jeg må passe på at de ikke slapper av, smiler Miriam.

- Det er det ingen fare for, ler deltakerne, som er takknemlig for å bli pushet. 
Målet er at det varer livet ut

Grunnen til at Miriam har valgt å ha opplegget i tre måneder er nettopp fordi det tar så lang tid å skape en ny vane.

- Målet er at man skal klare å fortsette med en sunnere og aktiv livsstil etterpå. Dette er bare en start. Forhåpentligvis får de en veldig god start. Det ser sånn ut, smiler hun. 

Det håper alle tre at de skal klare.

- Målet mitt er at jeg skal klare å bli komfortabel nok med å gi mer faen slik at jeg fortsetter å gå på treningssenteret. Det er nok av folk som blir sittende hjemme, sier Sondre.

- Det hjelper å lære riktig teknikk og å ha et tydelig opplegg. Da vet man hva man skal gjøre når man kommer på trening. Det liker jeg, sier han, mens de to andre nikker samtykkende. 

- Jeg er veldig glad for at jeg tok sjansen på å si ja til det her. Jeg føler meg mye bedre allerede, sier Lena. Annonser
Annonser