Frøya nyheter

26.11.2020 °C m/s
Annonser
Betzy Husby, Anne Bremnes, Frøya sykehjem, livsgledenissen Betzy Husby og Anne Bremnes er livsgledenissen sine gode hjelpere. Fra venstre Betzy Husby og Anne Bremnes.

Livsgledenissen sprer glede på sykehjemmet

Betzy Husby og Anne Bremnes gleder seg til førjulstid på sykehjemmet. Neste helg er det julegrantenning for beboerne og livsgledenissen har også tenkt å ta turen.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er koselig med jula, det er en tid med mye følelser. Vi er heldig som bor her hvor de er så flinke til å gjøre det trivelig for oss både i førjulstiden og jula, smiler Betzy Husby fra Mausund.

Det er blitt en tradisjon at sykehjemmet får besøk av den koselige livsgledenissen. Han har alltid med gaver til alle og sprer mye glede rundt seg.

For det blir jo ikke jul uten ordentlig julenisse, vel?

- Det er like stas med julenissen om man er ung eller gammel, det tror jeg aldri man slutter å glede seg over. Du husker vel da du var ung, hvor mye du gledet deg? smiler Anne Bremnes fra Ervika.
- Vi har det godt her

Både Betzy og Anne er skjønt enige om at sykehjemmet er et godt sted å bo og at de er heldige som har så flinke folk rundt seg.

Når man ikke kan være hjemme lenger, er Frøya sykehjem et fint sted å bo.

- Jeg tenker mange ganger på om folk andre steder har det like godt som oss. Her har vi alt vi trenger og behøver. Ikke minst har vi snille og gode folk rundt oss, sier Betzy.

- Ja, vi har det godt her. Stell og pleie, og ikke minst god mat, vi spiser så masse godt her, smiler Anne.

Hun forteller at det har vært et litt annerledes år og alt har vært mye strengere enn tidligere.

- Vi har møtt familien utendørs, det har vært litt rart, men det har gått helt fint synes jeg. Dessuten er vi flinke til å gjøre mye trivelig innendørs sier, Anne.

- Vi spiller ofte bingo. Det er så gøy altså, vi snakker om det hele uka og gleder oss, smiler Betzy.

Nissen trenger hjelp med pakkene

En livsgledenisse har mange han skal glede i julen og rekker derfor ikke å ordne alle gavene selv. Derfor trenger han litt hjelp med å stelle i stand nok presanger.

- Vi håper folk vi bidra med gaver som nissen kan dele ut til beboerne, sier Livsglede - ansvarlig ved Frøya sykehjem, Rachel Tørum.

Hun forteller at det vanligvis pleier å være åpent for alle som ønsker å komme på julegrantenningen utenfor sykehjemmet. I år må de begrense antallet og holder derfor et lukket arrangement kun for beboerne.

- Korona begrenser oss litt i år, men vi skal sørge for at de som bor her får en veldig fin julegrantenning med gløgg og pepperkaker, sier Tørum.

-Vi vil også få besøk av noen hester fra Hammeren gård som det er mulighet for å få en sledetur med, og Dagfinn Gården kommer for å spille og synge, smiler Tørum.

Etter at julegranen er tent vil beboerne få besøk av livsgledenissen som skal dele ut julegaver.


Annonser
Annonser