°C
Annonser

Line skal spille Maren

I "Oda fra havet" spilte Line Heie Hallem en mindre rolle. Nå har hun fått hovedrollen som Maren, i årets Maren-dømt til døden på Dolmøya.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser

Årets Maren-regissør Arnstein Langåssve slapp å gå langt for å finne den som skal spille hovedrollen i årets spel i Dolm kirke. Han holder seg i familien. For det er nå klart at Arnstein har valgt sin svigerinne og kollega Line Heie Hallem (34) til rollen som Maren.


Line er profesjonell skuespiller, som i disse dager jobber ved «Teateret vårt» i Molde, og har hatt flere store roller siden hun gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er søster av Marte Hallem, og spilte i fjor sommer sammen med søster og svoger i «Oda fra havet» på Mausund.


Trygt valg

Arnstein var regissør også på Mausund, og kjenner selvsagt Lines kvaliteter godt gjennom flere oppsetninger og gjennom «familiebedriften» Scene Midt der begge jobber sammen med sine bedre halvdeler. Line har sammen med sin søster Marte hatt stor suksess med flere forestillinger på Innherred. Suksess opplevde de også i fjor på Mausund. Men i motsetning til Odaspelet der hun hadde en mindre rolle, blir Line nå midtpunktet i «Maren-dømt til døden».-Maren er en svært krevende og utfoldende rolle som det kan være krevende å fylle gjennom en hel forestilling, sier regissør Arnstein Langåssve som mener amatører er riktig så gode på enkeltscener, men har litt større utfordringer i å holde karakteren gjennom et helt stykke, i motsetning til hva en profesjonell skuespiller kan utøve.


10 Fortsatt er Maren på utkikk etter voksne aktører og kormedlemmer.


Også dyktige lokale

-Vi har gjennom flere år hatt flere svært dyktige lokale og profesjonelle skuespillere i hovedrollen som Maren, sier Unni Cicile Haugen ved Kystmuseet.

- Det har i tillegg vært en stor spennvidde i alder på skuespillerne til tross for Marens tidsmessige alder. Arnstein har i likhet med forrige regissør, Anne Krigsvoll, valgt en skuespiller med autentisk alder for å styrke stykkets troverdighet.

Vi har vel ikke funnet en Maren med lokal tilhørighet, men vi har funnet en person som har Marens tidsmessige riktige alder og utseende, og dette ser ut til å bli spennende. Line blir med ved neste samling 11 og 12.april. I tillegg vil alle kunstneriske medvirkende og skuespillere bli med, sier Haugen.


Viktig historie

-Når vi fortsatt vil fortelle historien til drapsdømte Maren Johanne 166 år etterpå, er det ikke bare fordi det er en dramatisk historie, men fordi den generelt har noe å fortelle oss, sier Haugen.

-Om hvor svake vi er, men også om hvor sterke vi kan være, når bygdadyret er ute å fær. I tillegg har den et persongalleri som flere av oss kan kjenne oss igjen i. Det er viktig å formidle denne historien gjennom generasjoner for at vi ikke skal glemme at en slik hendelse har skjedd i virkeligheten og rett rundt der vi trår i hverdagen. I tillegg kan man kanskje tilegne seg litt lokal historiekunnskap.

Årets oppsetting vil by på en del forandringer til tross for at Arnstein har tenkt å bygge opp om det grunnlaget Anne Krigsvoll la ved forrige oppsetting i 2013. Fortsatt har vi stor mangel i besetning av voksne aktører og kormedlemmer, så meld dere på så snart som mulig da alle roller besettes ved neste samling, sier Unni Cicilie Haugen.

FOTO: Siw Aina Strømøy

Annonser
Annonser