°C
Annonser
Ruth Wahlvåg, munnbind, håndarbeid Ruth Wahlvåg ønsker at frøyværingene skal kunne se stilige ut selv om munnbind er påbudt.

Ruth gjør munnbindet mer trendy

Ruth Wahlvåg ønsker at folk skal føle seg fine selvom kommunen har innført påbud om munnbind. Nå syr hun egne munnbind i forskjellige farger for å lyse opp frøyværingenes hverdag.

Ida Nordland Hillestad Ida Nordland Hillestad +47 480 90 059
Annonser

- Det er ingen grunn til å ikke se stilig ut selv om det er påbudt med munnbind. Det kan jo være at dette varer en stund og da er det jo billigere å ha sitt eget, enn å kaste dem hele tiden, smiler Ruth Wahlvåg, helst kalt Lillemor.

Den siste tiden har vi blitt vant til å se frøyværingene med munnbind, og fra denne uken ble det også påbudt på alle offentlige plasser frem til 2. mars.

Ruth er selv i risikogruppen for å få korona og har vært veldig påpasselig med å benytte munnbind etter første påbud kom. Selvsagt bruker hun sine egensydde når hun skal ut på ærender.

- Jeg har veldig respekt for viruset og ønsker å gjøre alt jeg kan for å unngå det. Nå som jeg lager mine egne munnbind bruker jeg jo dem. Det er jo litt mer gøy med farger og motiv enn de medisinske, ler hun.
Lager noe for enhver smak

Siden i høst har Ruth eksperimentert med å lage munnbind på egenhånd. Hun er en dreven håndarbeider og har googlet seg frem til riktig oppskrift.

- Jeg har funnet mest inspirasjon på internettet, jeg har googlet meg frem som det så fint heter. Her har jeg lest meg opp på hva som må til for at munnbindet faktisk er trygt å bruke, sier hun.

Ruth forteller at munnbindene hun syr er i tre lag; de to innerst er av bomullssateng og det ytterste laget er et valgfritt stoff fort utseendes skyld.

- Jeg syr munnbindene med innsnitt både over neseryggen og haken, slik at de skal holde seg på plass. Når de er ferdige legger jeg de rett i plastposen, og da åpnes de ikke før noen eventuelt kjøper dem, sier Ruth.

- Jeg har forsøkt å lage noe for enhver smak, noen liker mønster, andre liker helt enkle munnbind. Det skal være noe for alle her på Frøyværingen, ler hun.
Saken fortsetter under bildet.

Noen av munnbindene Ruth har laget. Her er det noe for enhver smak!
Syr munnbind i rekordfart

Det koster ikke mye for en dreven håndarbeider å sy et munnbind. Ruth forteller at hun fort kan gjøre seg ferdig med ett på under time.

- Nå som jeg har lært meg teknikken så går det ganske fort. Jeg synes det er gøy å sy og ha litt å drive med, vi selger jo munnbindene på Frøyværingen, sier hun.

Hittil har ikke salget av Ruth sine munnbind tatt helt av, men hun forteller at hun har fått gode tilbakemeldinger fra de som har kjøpt.

- Jeg kan jo også lage på bestilling så sant jeg får tak i riktig stoff, det er jo litt gøy med et mer personlig preg på munnbindet. Man må ha det litt gøy også, smiler hun.

Flere klør seg i hodet over hvordan de skal kunne vaske munnbindet uten å ødelegge det i vaskemaskinen. Det har selvsagt Ruth et godt svar på.

- Hvis du koker opp vann og heller over munnbindet skal det i utgangspunktet være nok. Da slipper man å slite det sønder og sammen i vaskemaskinen, smiler hun.


Annonser
Annonser