°C
Annonser
Leif-Inge-Nordhammer

Leif Inge inn som styreleder i Salmar

Tidligere konsernsjef, Leif Inge Nordhammer, blir ny styreleder i Salmar.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

Atle Eide stiller ikke til gjenvalg som styreleder i Salmar ASA. Det opplyser valgkomiteen i en pressemelding torsdag morgen.

Nå har de landet på en erstatter.

- Valgkomiteen har i sin søken etter nye kandidater lagt vekt på aksjonærfellesskapets interesser og selskapets behov for kompetanse, erfaring og kapasitet, sier valgkomiteens leder Bjørn Wiggen.

- Etter en grundig vurdering har komiteen kommet frem til en innstilling hvor Leif Inge Nordhammer erstatter Atle Eide som styrets leder, sier Wiggen.


Atle Eide vil fortsette å jobbe videre med prosjekter i Kverva, selv om han går ut av styret i Salmar.


Omfattende erfaring fra lederstillinger

Nordhammer var konsernsjef i SalMar fra 1996 til 2016, med opphold fra juli 2011 til januar 2014. I dag jobber han i sitt investeringsselskap LIN AS og er styremedlem i Kverva AS.

Han har omfattende erfaring fra lederstillinger i flere selskaper innen oppdrettsnæringen, og har jobbet i næringen siden 1985.

Tidligere arbeidsgivere inkluderer Forsvaret, Sparebank 1 Midt-Norge, Frøya Holding AS og Hydro Seafood AS. Nordhammer har vært styremedlem i SalMar siden juni 2020.



Nytt styremedlem

Videre innstilles Magnus Dybvad som nytt styremedlem som representant for majoritetseier Kverva. Dybvad har vært ansatt i Kverva siden 2010, og er i dag investeringsdirektør i selskapet. Han har bakgrunn fra First Securities og Forsvaret. Dybvad er utdannet sivilingeniør fra institutt for Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av styrets nestleder Margrethe Hauge.

De øvrige aksjonærvalgte medlemmene Tonje E. Foss og Linda Litlekalsøy Aase er ikke på valg.

Valgkomiteens innstilling blir behandlet på generalforsamlingen i Salmar ASA som avholdes 8. juni 2021.


Annonser
Annonser