°C
Annonser

Deler barndomsminner fra Halten

På Haltendagen i dag kan de besøkende sikre seg boka "Minner fra halten", en bok der folk som har vokst opp på Halten eller har et stort hjerte for fiskeværet har bidratt.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
AnnonserI forbindelse med dagens Haltendag lanseres boka "Minner fra Halten". Dette er en bok fylt av barndommsminner fra fantastiske Halten. Ideèn til denne boka ble født på nyåret 2013, og responsen til de som ble inviet i tankenvar formidabel. I løpet av noen få måneder kom det inn så mange bidrag at vi tidlig skjønte at vi kunne rekke å ha boka klar allerede til årets Haltendag.Mange ønsket å bidra

Et titalls personer har gitt sitt bidrag i form av små hverdagshistorier, ispedd både dikt og eventyr. Noe har bidragsyterne opplevd selv da de trådte sine barnesko her ute. Andre igjen kommer fra folk som har forelsket seg i Halten, og som i voksen alder har funnet sitt paradis her. Noe er historiske tilbakeblikk, godt forankret i virkeligheten, mens andre bidrag er rein og skjær fantasi. De fleste historiene er nå nedskrevet for første gang, i forbindelse med bokutgivelsen. Samlet har alle bidragene resultert i ei bok med over 50 slike bidrag samlet mellom de samme permene. En historie for hvert av årets uker, og ett dikt for hvert av årets tolv måneder. Alle historiene er illustrert av veldig dyktige kunstnere. 

I tillegg til gode historier, inneholder boka mange artige tegninger.

Salget starter i dagNå er boka ferdig trykket, og i dag er den klar for salg. Den selges selvsagt kun her ute på Halten. Den er å finne både på Fiskarheimen og på butikken nede på brygga. I tillegg får man kjøpt originalillustrasjonene på Fiskarheimen. Intektene fra både bok og illustrasjoner går til videre bevaring av det gamle fiskeværet. 


Annonser
Annonser