°C
Annonser
Rotlaus 2021

Laget musikkfest for flere tusen

Det ble solgt over 3000 billetter til de åtte arrangementene under årets Frøyafestival. Årets festival er en av de mest vellykkede, og koronatiltakene kan ha vært med på å endre festivalprofilen for alltid.

Tore På Sporet Tore Strømøy Redaktør Tore Strømøy
Annonser
Den 15 Frøyafestivalen ble avsluttet med brask og bram på Siholmen i går kveld.

Rotlaus spilte og sang i sommernatta og folk danset og sang med ved bordene.

Overalt kunne man se glade mennesker som både nøt musikken og å endelig få ha det koselig sammen igjen.

I overkant av 3000 billetter ble solgt til sammen i årets festival. En festival som var delt opp i åtte arrangementer, på grunn av coronarestriksjoner.

Men restriksjonene har kanskje også ført til at Frøyafestivalen ble endret for framtiden denne helga.

Opplegget med bord på den store plassen, viste seg å være en vinner. Tilbakemeldingene fra publikum var entydige. Kjempeflott, stemningsfullt og hyggelig.FOTO: Stemningsfullt da publikum tente "lys" under gårdagens Rotlauskonsert på festplassen.Endret opplegg?


Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug går da også langt i å love at dette opplegget er kommet for å bli. Også når pandemien og restriksjoner er over.

-Det var en kjempejobb å sette ut bord og ordne plassen i to kohorter, samt at folk bestilte drikke via telefonen fra bordet. Men tilbakemeldingene fra publikum har bare vært utrolig positive, sier Stenhaug.

-Så at dette kan bli framtidens løsning for festivalen, er absolutt mulig. Vi skal evaluere opplegget etter festivalen. At dette ble så fint og fungerte så fint tar vi selvsagt med oss.

-Det viktigste for oss er å lage koselige opplevelser for folk i alle aldre, noe jeg syns vi lyktes med denne gangen, sier festivalsjefen.FOTO: Barnas dag for de minste, TIX for de yngre, Åge for de voksne. Frøyafestivalen 2021 nådde folk i alle aldere.Frøya er spesiell


Fasntastiske sponsorer, frivillige medarbeidere og supert publikum, sier Stenhaug når han skal trekke fram hvorfor Frøyafestivalen lykkes, der andre sliter.

Det er få festivaler som klarte å stable noe på beina i år. Frøya klarte det. Og skal vi tro artistene, som har vært på andre steder, var opplegget på Frøya i særklasse.

Politi og sikkerhetsvakter skrøt uhemmet av både arrangement og publikum, og slo fast at Frøyafestivalen klarte det igjen.

15 åringen har klart seg gjennom pandemien også. Nå venter nye spennende år for en festival som er i endring.FOTO: TIX var årets største stjerne på Frøyafestivalen. Men det er Frøya, her representert av unge Melvin Johansen, som kom ut som vinner også i år.TIX tok de ungeFire store konserter på utescenen, og resten inne i teltet. I går var det altså TIX som var den store attraksjonen.

For selv om magiker Boje Hoset og musiker Rasmus Rohde, sammen med branngjengen på Frøya trakk en god del barn på barnas dag, var det TIX som trakk flest unge i går. Mang en voksen ble nok litt overrasket når de hørte sine håpefulle synge tekster som foreldrene hadde håpet de ikke kunne.

Humortrioen Kveli, Rånes og Bremset fikk folk til å le i teltet, før bygdeungdommens nye idoler, Rotlaus, laget fest på storscenen.

Her var det noe for folk i alle aldersklasser. Når været viser seg fra sin beste side, er Frøyafestivalen et flott sted å være.FOTO: Hyggelig selskap er festivalsjef Hallbjørn Stenhaugs motto for festivalen. Denne festivalen ble en hyggelig opplevelse for flere tusen på Frøya.


Annonser
Annonser