°C
Annonser
Handelsstand Frivilligsentralen Byggern Livsglede Nissemarsj Samarbeider: Rachel Tørum, Siw Aina Strømøy, Evy Werkland, Elin Karpinski Strandheim, Mona Skarsvåg, Therese Solli Sandvik, Sissel Røssing, Vibeke Ølstøren og Vegard Ølstørn arrangerer årets juletretenning. FOTO: Lena Jørgensen.

Lager tidenes største nissemarsj og juletretenning

Denne gjengen går sammen om å lage tidenes førjulsfest for familien i Sistranda sentrum.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Juletretenninga blir større enn noen gang, sier Siw Aina Strømøy, leder i Frøya frivilligsentral og koordinator for lørdagens storstilte arrangement.

Hun gleder seg veldig til å ta imot hundrevis av barn, ungdom og voksne på torget på Sistranda på lørdag.

Her blir det juletretenning og nissemarsj - og en fest for hele familien.

- Dette må folk bare få med seg, sier Strømøy.Alle jobber sammen

Det er mange som står bak julemoroa som skal utspille seg på Sistranda i helgen. Frivilligsentralen og Frøya handelsstand har fått med seg Frøya storhall, teaterlaget, Livsglede for eldre på sykehjemmet og lokalforeninga for Livsglede for eldre.

I tillegg vil Bygger'n stille med egen stand med fuglekasser og forundringsposer. Smaker av øyriket vil også by på mini-julemarked.

Det blir salg av julenek, servering av nissegrøt, gløgg og pepperkaker, ponniridning og konsert med Frøyas nissekor (3.klassinger fra hele kommunen).


Etter at julegrana tennes, går store og små rundt treet. FOTO: Lena Jørgensen, arkiv


- Bare å glede seg

Nissen har lovt å komme. I tillegg vil det bli juletretenning og nissemarsj.

- Vi er gode sammen. Det kommer mange gode ideer fra gjengen her, og med en gang noen foreslår noe, så kaster resten seg på, forteller Strømøy.

- Det er en takknemlig gjeng å samarbeide med. Alle er så positive, sier hun.

- Det er kjempeartig å lage liv og røre i sentrum, sier Vibeke Ølstøren, leder i Frøya handelsstand.

- Det kommer til å bli utrolig fint. Det er bare å begynne å glede seg, sier Elin Karpinski Strandheim, virksomhetsleder for kultur og idrett i Frøya kommune.Åge Sten Nilsen rocker julen inn

I tillegg til de lokale bidragene, vil også Åge «Glam» Sten Nilsen ha konsert i forbindelse med juletretenningen på lørdag.

- Åge Sten Nilsen skal rocke julen inn, sier Strømøy.

- Han har øvd seg på julesanger, så det skal bli stemning på dette torget!

- Vi har bestilt godvær også, sier Rachel Tørum, i Livsglede for eldre på Frøya sykehjem.Kommer nissen på hest i år? FOTO: Lena Jørgensen, arkiv


Begynner i Frøya Storhall

I år begynner nissemarsjen ved Frøya Storhall. Der skal alle smånisser samles for å gå i samlet flokk ned til torget, der juletretenningen foregår.

Alle som deltar får medalje og pakke fra nissen.

- Vi begynner marsjen oppe hos Therese i Frøya Storhall, forteller Strømøy.

- Vi skal få til en smidig overgang mellom arrangementene på lørdag, sier Therese Solli Sandvik, daglig leder i Frøya Storhall.

- Vi har en stor aktivitetsdag for alle fra 6-14 år fra klokken 12:30 til 15:30 på lørdag. Her er det bare å møte opp. Etterpå kan de skifte i garderobene våre og gå rett til nissemarsj, sier hun.


- Bli med på nissemarsj

Oppmøtet til nissemarsjen er klokken 16:00.

- Vi oppfordrer alle til å bli med på nissemarsj. Ta på dere noe som skaper julestemning og gjerne ha med noe lys. Det kommer til å bli kjempefint, oppfordrer arrangørene.

- Det er et gratis arrangement. Og her er alle velkommen, påpeker de.

Annonser
Annonser