°C
Annonser
Maud-Gironnay-fransk-kunstner-Sula-2

Lager kunst av sola på Sula

Maud Gironnay har delt Sula-opplevelsene med flere hundre fans i Frankrike, og legger ikke skjul på at hun har falt for kystperlen.

Lena Lena Jørgensen +47 976 98 465
Annonser

- Sula er i mitt hjerte. Det var så trist å måtte reise fra øya nå, å se fyret bli mindre og mindre bak meg. Jeg kjente jeg slet med å holde tårene tilbake, smiler Maud Gironnay.

Hun kom til Sula tidlig i juni, og var i dag klar til å vise frem noe av det hun har jobbet med til de fremmøtte i kinosalen på Frøya kultur- og kompetansesenter. Hun delte samtidig flere av opplevelsene sine med frøyværingene.

- Jeg ble godt kjent med stedet både gjennom å gå turer, dra ut med kajakk og lignende. I tillegg møtte jeg så mange snille, åpne, og tvers igjennom gode mennesker. Jeg lover å komme tilbake, sier kunstneren.


Artikkelen fortsetter under bildet:

Maud-Gironnay-fransk-kunstner-Sula-3 Maud Gironnay elsker Sula, og har delt sine opplevelser på bloggen sin, der flere hundre fans følger henne.

Ble døgnvill

Maud var en av de mange kunstnerne, fra hele verden, som kom til Frøya for et opphold på kunstøya Sula. Dette er et samarbeid mellom kommunen, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Lademoen kunstnerverksted, og Stiftelsen Sula fyr.

- Grunnen til at jeg søkte var rett og slett fordi jeg blir inspirert av natur, og fordi Norge er helt fantastisk. Jeg har lenge tenkt på å lage et prosjekt om midnattssolen, og da var dette en perfekt mulighet, sier hun.

Gironnay var derfor våken i to døgn for å ta bilder av solen én gang i timen. Det skal hun nå sette sammen, slik at man får se solens bevegelse.

- Jeg ble helt døgnvill i løpet av den perioden. Etter hvert gikk timene i surr. Det ble et mye større arbeid enn jeg så for meg, men det kommer til å være verdt det, smiler kunstneren.


DSC 1221 Maud har tatt mange bilder av solen på Sula til sitt kunstprosjekt.

Kunstnerparadiset Sula

Hun synes det er vanskelig å beskrive hva som gjør Sula til et perfekt sted for å utøve kunst, men hun mener at det absolutt er et kunstnerparadis.

- Det er så mye å si om akkurat det. Det ligger midt mellom sjøen og skyene, bare en liten flate stikker opp av vannet. Det er noe eget ved det. I tillegg så er det veldig spesielt lys der. Selv når det er dårlig vær så har det en mystikk som er helt utrolig. Alle franskmennene som har sett bilder jeg har tatt har blitt helt overveldet. Det kan godt hende at det kommer en del franske turister utover, ja, sier Gironnay.

I første omgang skal kunstverkene hennes ende opp som utsmykning av et Champagneri i Frankrike. Men hun kan også tenke seg å komme tilbake til Norge.

- Jeg skal jobbe med det, og gjøre det ferdig nå, og så skal jeg stille det ut hjemme. Men jeg vil gjerne vise det frem til flere, og spesielt da dere på Frøya og Sula, sier Maud.

Annonser
Annonser